Εργατικό κίνημα
Ρέθυμνο: Mαζικό ξέσπασμα για να σωθεί η Kλινική

Τεράστια σε όγκο και παλμό ήταν η διαδήλωση που κάλεσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Ρεθύμνου ενάντια στο κλείσιμο της (μοναδικής) παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο της πόλης, την Παρασκευή 27 Απριλίου. Περίπου 1000 άτομα μαζεύτηκαν αν και το κάλεσμα είχε βγει ουσιαστικά μια μέρα νωρίτερα (βράδυ της Tετάρτης). Την κινητοποίηση οργάνωσαν και συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος δασκάλων, η ο Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο και η Eργατική Aλληλεγγύη. 

Ο κόσμος διαδήλωσε την οργή του ενάντια στις ελλείψεις του προσωπικού, που φτάνουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να κλείσει η κλινική. Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα να είναι υποχρεωμένοι οι γονείς να τρέχουν στα Χανιά ή στο Ηράκλειο για μια επίσκεψη στον γιατρό την στιγμή που προσπαθούν να μας πείσουν οτι για την ανεργία φταίνε οι πολλοί πτυχιούχοι ή οι μετανάστες. Το σύνθημα «Να ανοίξει τώρα η παιδιατρική, μόνιμες προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ» κυριάρχησε καθώς και αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Να ανοίξει τώρα η παιδιατρική, στείλτε στην Σούδα τον Καραμανλή» ή «κάτω τα χέρια απ’ τα νοσοκομεία, με όπλο την διαδήλωση και την απεργία». Ο κόσμος φώναζε την ανάγκη για απεργία όχι μόνο στην συγκέντρωση αλλά και στην συνέλευση που έβγαλε την απόφαση για κινητοποίηση. 

Τα μέλη της Eργατικής Aλληλεγγύης απο την μεριά μας δίνουμε την μάχη η φετινή ξεχωριστή πρωτομαγιά να πάρει την μορφή που της αξίζει. Να ενωθεί το ποτάμι των γονιών και των παιδιών τους μαζί με το ποτάμι των φοιτητικών καταλήψεων και της οργής των εργαζομένων σε ένα ενιαίο, που θα είναι η αφετηρία για να ρίξουμε τον Kαραμανλή και τις μεταρρυθμίσεις του, ανοίγοντας την προοπτική μιας κοινωνίας όπου οι άνθρωποι, η υγεία και η παιδεία θα είναι πάνω από τα κέρδη.