Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
“Aντιτρομοκρατική” προβοκάτσια στην πλάτη Iρακινών μεταναστών

Μαζικό πογκρόμ κατά ιρακινών μεταναστών εξαπέλυσε η ΕΛΑΣ το βράδυ της 24ης Απριλίου.  Η αστυνομία μπούκαρε αργά τη νύχτα σε σπίτια, σε καφενεία και στέκια ιρακινών μεταναστών κάνοντας μαζικές συλλήψεις 75 Ιρακινών προσφύγων από τους οποίους οι 59 οδηγηθούν στις φυλακές Αλλοδαπών. Λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα τελικά οι ιρακινοί πρόσφυγες αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Απρίλη.

Αφορμή ήταν η αναφορά ενός ιρακινού, που προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει ένα ταξίδι στη Σουηδία όπου βρίσκεται η οικογένειά του, πήγε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και προσπάθησε να εξαγοράσει τη δήθεν αποκλειστική πληροφορία ότι τη νύχτα θα γίνονταν επίθεση  της Αλ Κάιντα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία από συμπατριώτες του με αυτοκίνητο- βόμβα. 

Τα λαγωνικά  της αντιτρομοκρατικής και της ΕΛΑΣ δεν άργησαν να καταστρώσουν το «μεγαλοφυές» τους σχέδιο. Απέκλεισαν όλους τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία για όλη τη νύχτα και έκαναν έρευνες σε κοντινά σπίτια όπου έμεναν Ιρακινοί σκορπώντας το φόβο και τον τρόμο. Παρόλο που η πληροφορία φαινόταν τελείως αβάσιμη, οι αστυνομικοί βρήκαν τη  ευκαιρία να μπουκάρουν σε ξενώνα ιρακινών προσφύγων που βρίσκεται στην οδό Μενάνδρου, όπου συνέλαβαν δεκάδες  άτομα και κατέσχεσαν και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.  

Σύμφωνα με την Καθημερινή: «ακολούθησαν αστυνομικές έφοδοι σε τρία σπίτια, στην οδό Πηλίκα 6 στην περιοχή Αχαρνών, στην οδό Σακελλαρίδου 8 στην πλατεία Αμερικής καθώς και στην οδό Τριών Ιεραρχών 38 στα Πετράλωνα απ' όπου προσήχθησαν συνολικά 11 άτομα, 10 Ιρακινοί και μία Ουκρανή. Επιπλέον, έφοδος πραγματοποιήθηκε και σε ξενώνα προσφύγων στην οδό Μενάνδρου 18 στην Ομόνοια απ' όπου προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων 64 Ιρακινοί».

Ο Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις χαρακτήρισε την κινητοποίηση της ΕΛΑΣ ως «δείγμα της πολύ καλής συνεργασίας των δύο πλευρών». 

Πρόκειται για επανάληψη της γνωστής  ρατσιστικής τακτικής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που όπως και στην περίπτωση των απαγωγών των Πακιστανών, δε διστάζει στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας να τρομοκρατήσει ανοιχτά αθώους πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε. Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην τρομοϋστερία, για να βάλουμε τέρμα στο βρώμικο κύκλωμα της αμερικάνικης πρεσβείας και του Πολύδωρα, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι των απαγωγών των Πακιστανών και να βάλουμε τέρμα στην επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.