Εργατικό κίνημα
Μαραθώνας: Απεργία μεταναστών εργατών

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει 23 εργάτες από το Πακιστάν, στα Φυτώρια Γαλαρά στο Κάτω Σούλι του Μαραθώνα.

Στα Φυτώρια Γαλαρά δουλεύουν πάνω από 40 εργαζόμενοι, όλοι τους μετανάστες από το Πακιστάν και την Ινδία. Με μεροκάματο μόλις 18 -20 ευρώ την ημέρα, οι εργάτες αναγκάζονταν να μένουν ανά δέκα σε μικρά δωμάτια, που τους είχε παραχωρήσει ο εργοδότης σε ένα άλλο φυτώριο του, θυμίζοντας συνθήκες Μανωλάδας. Η εργοδοσία φέρονταν καθημερινά άσχημα στους εργάτες, βρίζοντας τους.

Το Σάββατο αφού έδιωξε τους 23 εργάτες, τους έκοψε το νερό και το ρεύμα στα παραπήγματα που έμεναν, προσπαθώντας να τους διώξει συνολικά. Την ίδια στιγμή βέβαια χρωστάει σε όλους τα δεδουλευμένα 1-1,5 μήνα.

Οι μετανάστες εργάτες από το Σάββατο βρίσκονται σε κινητοποίηση με καθημερινή παρουσία στο χώρο του Φυτώριου στο Κάτω Σούλι του Μαραθώνα (Πηνελόπης Δέλτα 131), απαιτώντας να πάρουν πίσω τις δουλειές τους και να ξεχρεωθούν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι στις καθημερινές τους συνελεύσεις έχουν εκλέξει πενταμελή επιτροπή για να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Πακιστανική Kοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ καθώς επίσης και το κλαδικό σωματείο τροφίμων και ποτών. 

Αν δεν υποχωρήσει η εργοδοσία, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 7.30μμ στην κεντρική πλατεία στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.