Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, Αθήνα, 14-15 Οκτώβρη

Στις 14-15 Οκτώβρη 2017 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Ρουφ στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί για άλλη μία χρονιά η Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, το επόμενο βήμα μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις στις 16 Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για το καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού του πανελλαδικού και διεθνούς αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, όπου αντιπροσωπείες ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, συζητούν, ανταλλάσουν εμπειρίες και αποφασίζουν πρωτοβουλίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις πολιτικές εξελίξεις σε κάθε χώρα, όπως έπαιξε η φετινή 18 Μάρτη.

Θα είναι ένα βήμα οργάνωσης ενάντια στην σκλήρυνση της ρατσιστική πολιτικής της ΕΕ και τις απόπειρες των φασιστών της Χ.Α να ξαναβγούν στους δρόμους. Θα είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία να βρεθούν από κοντά τα δίκτυα των αντιρατσιστών και των αντιφασιστών και να συζητήσουν τη δυνατή συνέχεια μιας χρονιάς πλούσιας σε μάχες σε διεθνές και πανελλαδικό επίπεδο, μάχες που από τις εισόδους των σχολείων μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων, τον Ασπρόπυργο και την απεργία στην εταιρία Κ. Γεωργίου στον Αυλώνα απέδειξαν ότι η ενωμένη δράση ντόπιων και μεταναστών μπορεί να κατακτά νίκες.

Με την ίδια ορμή, έχουμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις δράσεις μας ώστε να πάρουμε πρωτοβουλίες διεθνείς αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι, να κλείσουν τα γραφεία -ορμητήρια στη Μεσογείων και σε κάθε γειτονιά. Έχουμε να συνεχίσουμε τη μάχη για να μπούνε οι πρόσφυγες στις πόλεις και τα παιδιά τους στα σχολεία. Να μην αφήσουμε το Μουζάλα να κόψει τη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των προσφύγων και να απολύσει τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ. Να καταργήσουμε τη ρατσιστική συμφωνία της ΕΕ -Τουρκίας, τα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα γκέτο έξω από τις πόλεις, τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των Ρομά. 

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί και φέτος τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών και τις συλλογικότητες των προσφύγων, την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ, τους Ρομά, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να στηρίξουν την Διεθνή Συνάντηση κατά του Ρατσισμού και του φασισμού και να δώσουν το  παρών στην Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση.