Περιβάλλον
Eλληνικό: Απαραίτητος ο συντονισμός όλων των κινημάτων πόλης

Στην παραλιακή ζώνη του Ελληνικού της οποίας ο χώρος τυπικά ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Νεότητας Αγ.Κοσμά (ΕΑΚΝ/ΑΓ) έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια ένα όργιο ιδιωτικοποίησης.Ένα κομμάτι του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστϊοπλοίας(ΟΚΙ) παραχωρήθηκε το 2005 στα Ολυμπιακά Ακίνητα, για να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια χώρος εκμετάλλευσης για κάθε επιχειρηματία της νύχτας. Παρότι νομικά έχει γίνει αποδεκτό ακόμα και από τους εκάστοτε Υπουργούς Οικονομικών, ότι οι χώροι αυτοί δεν μπορούν να παραχωρούνται σε ιδιώτες,οι υπεύθυνοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία είναι απαγορευτική για τους κατοίκους της περιοχής.Επιπρόσθετα μεθοδεύεται η παραχώρηση του χώρου του ΟΚΙ σε επενδυτικό όμιλο για εκμετάλλευση(για την δημιουργία εμπορικών και τουριστικών εγαταστάσεων). Αυτό θα επιδεινώσει τον ήδη απρόσιτο χαρακτήρα της παραλίας για τους κατοίκους.Οι διαδικασίες αυτές αποτελούν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας ιδιωτικοποίησης των δημόσιων χώρων από μεγαλοεπιχειρηματίες με την αρωγή του κράτους σε ολόκληρη την Αθήνα.Τα εκάστοτε Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ κάνουν πλάτες στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι ενέργειες αυτές έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.Χαρακτηριστική είναι η κίνηση του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη να προβεί σε απεργία πείνας από τις 18 Μάη.

Κρίνεται λοιπόν απαραίτητος ο συντονισμός όλων των κινημάτων πόλης τα οποία βρίσκονται στον ίδιο αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και η σύνδεση τους με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προωθεί στους χώρους εργασίας η κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαιτούμε:

1) Άμεση παραχώρηση της παραλιακής ζώνης του Ελληνικού στην ελεύθερη χρήση των κατοίκων του.

2) Συντονιζόμαστε με τις υπάρχουσες κινήσεις πόλης στην υπόλοιπη Αθήνα.

3) Συμπαράσταση στην απεργία πείνας του Χ.Κορτζίδη.

4) Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30/5, 6μμ στην παραλία του Ελληνικού.

Στρατής Κωνσταντάρας