Εργατικό κίνημα
Συμβασιούχοι: Έκδοση μηνιαίας εφημερίδας

Στην έκδοση μηνιαίας εφημερίδας προχώρησε η Γραμματεία Συμβασιούχων της ΓΣΕΕ. Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας «Συμβασιούχος» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Είμαστε πολλοί-Είμαστε δυνατοί-Εχουμε δίκιο-Θα νικήσουμε».

«Η εφημερίδα μας αισιοδοξεί να παίξει το ρόλο όχι απλά της αναπαραγωγής ειδήσεων και απόψεων αλλά του οργανωτή των συμβασιούχων και του αγώνα τους». Οπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό Συμβασιούχων στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση μίας πανελλαδικής κινητοποίησης στα τέλη του Ιούνη. Και όπως αναφέρει η συντακτική ομάδα στο σχετικό σημείωμα της εφημερίδας: «Συμβασιούχοι όλων των χώρων Ενωθείτε!».Η εφημερίδα θα κυκλοφορεί κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι». 

*Αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι  απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού. Την Τετάρτη 13/6 έχει αποφασιστεί 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 9πμ στα Δικαστήρια και στη συνέχεια πορεία και αποκλεισμό του Υπ. Πολιτισμού. Την Παρασκευή 15/6 στις 9πμ στο Τιτάνια πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση του σωματείου για να αποφασίστει η συνέχεια των κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή που το ΥΠ.ΠΟ προσλαμβάνει νέες στρατιές συμβασιούχων, ο Βουλγαράκης και η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει σύμβαση 24μηνών εφαρμόζοντας το ΠΔ Παυλόπουλου ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον χιλιάδων άλλων που παραμένουν στη δουλειά λόγω παράτασης των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων.