Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα 30/8

Την Τετάρτη 30/8/17 διάφορες φασιστογκρούπες είχαν ανακοινώσει συγκέντρωση για «την επέτειο νίκης του Ελληνικού στρατού στο Βίτσι και στο Γράμμο», με τη συνήθη τακτική τους να μην ανακοινώνουν το μέρος και την ώρα της συγκέντρωσης, παρά δύο ώρες πριν πραγματοποιηθεί. Η φασιστοσύναξη τελικά πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά, στη γωνία Φιλικής Εταιρείας και Χανίων. Προσκεκλημένος ομιλητής, σύμφωνα με ανακοινώσεις, ήταν ο Νικόλαος Βασιλειάδης επίκουρος καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!  

Την ίδια μέρα εκατοντάδες αντιφασίστες, σαφώς περισσότεροι από αυτούς, κάλεσαν αντισυγκέντρωση στην Καμάρα προκειμένου να απαντήσουν έμπρακτα στην μισαλλόδοξη φιέστα που θα λάμβανε χώρα στην πόλη. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και η ΚΕΕΡΦΑ, μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το σύνθημα ήταν ένα, «ούτε σπιθαμή Γης» και κατανοητό από όλους. Οι συγκεντρωμένοι προχωρήσαμε σε συμβολική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπό την ασφυκτική συνοδεία των ΜΑΤ όπου κατέληξε ειρηνικά στην Πλατεία Αριστοτέλους και διαλύθηκε. Παράλληλα μοιράστηκαν προκηρύξεις της ΚΕΕΡΦΑ για την διοργάνωσης της πορείας στις 16/9 με σημαντική ανταπόκριση από το πλήθος.                

Είναι σίγουρο πως μπροστά στις μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις 16-18 Σεπτεμβρίου αλλά και μετέπειτα που πυρετωδώς ετοιμάζονται πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν δυναμικά ώστε να μην αφήσουμε ξένους και ντόπιους υμνητές μαύρων εποχών της ιστορίας να έχουν θέση στον δημόσιο χώρο και λόγο.  

Ραφαήλ Μπελενιώτης 
31/8/2017