Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Κοινοτικά Συμβούλια Δήμου Αθήνας: Να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί

Την προηγούμενη Τετάρτη 30/8, η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής των Αμπελοκήπων και η ΚΕΕΡΦΑ κάναμε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου της Αθήνας. Ζητήσαμε να βγει ψήφισμα που να διεκδικεί το κλείσιμο των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων και να καλεί σε συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτέμβρη. 

Το θέμα συζητήθηκε πρώτο στην προ ημερησίας διάταξη. Εκ μέρους της πρωτοβουλίας μίλησε η εκπαιδευτικός Ντίνα Γκαρανέ από τη Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας και εξήγησε ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής λειτουργούν σαν άνδρο όπου οργανώνονται δολοφονικές επιθέσεις στην περιοχή, με τελευταίο θύμα τον Αλέξη Λάζαρη που γλύτωσε από τύχη. 

Καλή προσπάθεια

Υπήρχε πολύ θετική ανταπόκριση. Η πρόεδρος τόνισε ότι στηρίζει το ψήφισμα και ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Αίσθηση προκάλεσε τοποθέτηση κοινοτικού συμβούλου που τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι ορμητήρια επιθέσεων και συμπλήρωσε ότι η “Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής” κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια με δράσεις και πρωτοβουλίες. 

Το ψήφισμα πέρασε με 9 ψήφους υπέρ και 1 παρόν. Ανάλογη απόφαση έχει ήδη πάρει το 7ο  Κοινοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, όπου έχουν έδρα τα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων και το 1ο Κοινοτικό Συμβούλιο, διότι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής. Επίσης στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 16/9 έχει καλέσει και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου της Αθήνας.  Η πρόταση έχει κατατεθεί και στα επτά κοινοτικά συμβούλια του Δήμου της Αθήνας, όπου θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις μας και τις επόμενες ημέρες.