Διεθνή
Κύπρος: Αντιφασιστική διαδήλωση

Αντιφασιστική διαδήλωση στην Κύπρο καλούν την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. από την Πλατεία Φανερωμένης στο κέντρο της Λευκωσίας η Εργατική Δημοκρατία, το Γρανάζι, η ΝΕΔΑ και η Πρωτοβουλία ενάντια στην Φασιστική Απειλή «τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και όλων των θυμάτων των νεοφασιστών» όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Όπως αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα: «οι πολιτικές της ΕΕ νομιμοποιούν τη ξενοφοβία και το ρατσισμό των ακροδεξιών. Tο ΕΛΑΜ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της Κύπρου, σύμφωνα με δικές τους ομολογίες, λόγω των εδώ πολιτικών δεδομένων, έχει στο επίκεντρο της πολεμικής του προπαγάνδας και δράσης το Κυπριακό. 

Ο εθνικισμός των κομμάτων του «ενδιάμεσου» χώρου, και όχι μόνο, και το αφήγημα ότι εκείνο που διακυβεύεται στο κυπριακό είναι η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και όχι τα συμφέροντα των τεσσάρων αρχουσών τάξεων υπήρξε το κατάλληλο έδαφος για το ΕΛΑΜ να κτίσει την ρατσιστική και φυλετική του ρητορική ξεχειλώνοντάς την μέχρι την τελική της συνέπεια… προτείνουν δηλαδή πόλεμο. Κι όποιος διαφωνεί είναι υποψήφιο θύμα της βίας τους. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν στη δικοινοτική πορεία τον προηγούμενο Γενάρη στο Λήδρα Πάλλας, και αυτό έκαναν στην εκδήλωση για την ομοσπονδία στη Λεμεσό.

Κλίμα

Το ΕΛΑΜ βέβαια προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρικό κλίμα ενάντια στους μετανάστες χρησιμοποιώντας το γνωστό χαρτί της ισλαμοποίησης και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας όπως με την πρόσφατη διαδήλωση του ενάντια στο τζαμί στον Μούτταλο και την πορεία του στην Χλώρακα ενάντια “στο ισλαμικό γκέτο”.

  Και στην Κύπρο οι αντιστάσεις είναι εδώ! Άμεση και οργανωμένη ήταν η απάντηση στη Λεμεσό μετά την επίθεση των φασιστοειδών στην εκδήλωση για την ομοσπονδία. Άμεση και δυναμική ήταν και η αντίδραση των συγγενών των αντιστασιακών στο πραξικόπημα και του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, όταν το ΕΛΑΜ προσπάθησε να καπηλευτεί μνημόσυνο αντιστασιακών. Οι αντιστασιακοί το δήλωσαν καθαρά : Δεν μπορούν οι απόγονοι της χούντας και των φασιστών να έρχονται και να καταθέτουν στεφάνια στα θύματα της χούντας και του φασισμού! Είναι ανεπιθύμητοι!».