Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του Δ.Σ.Α.

Στην Αθήνα, σε ένα δικηγορικό σύλλογο που οι υποψήφιοι, αλλά και οι απερχόμενοι σύμβουλοι και πρόεδροι αποτελούν άξιους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Βερβεσός Δημήτριος ΠΑΣΟΚ, Αδαμόπουλος Μιχαήλ (ΝΔ) πηγαίνουν στον Β΄ γύρο εκλογών. Τα αποτελέσματα στις κάλπες των συμβούλων είναι με ποσοστά ΠΑΣΟΚ (27,44), ΝΔ Ζαφειρόπουλος (22,19), ΝΔ Αδαμόπουλος (14,91), Σχινάς ΣΥΝ (6,36), ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (6,36), ΚΚΕ (4,59).

Οι υποψήφιοι προσπάθησαν να διεξαχθούν οι εκλογές σε ένα κλίμα χαμηλών πολιτικών τόνων ώστε να μην αναδειχθεί η απεργοσπασία του Δ.Σ., η πλήρης και άνευ όρων συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση και η πλήρης υιοθέτηση της πολιτικής κυβέρνησης και τρόικα.

Ο ΔΣΑ κάλεσε σε αποχή στις 23/2 στην πανεργατική μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση ως ένδειξη μαχητικότητας ενόψει των εκλογών και υπό τον φόβο μην αποκαλυφθεί πλήρως ο απεργοσπαστικός της ρόλος.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αποτέλεσε το ψηφοδέλτιο του κόσμου που θέλει να παλέψει και να αντισταθεί στις επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος αλλά και στις επιθέσεις που δέχεται ολόκληρη η εργατική τάξη. Το ποσοστό της ανέβηκε από τις εκλογές του 2008 και αποτελεί την πέμπτη δύναμη εκλογικά. Τα καθήκοντα για την Εναλλακτική Παρέμβαση στο Σύλλογο της Αθήνας είναι δύσκολα και είναι μπροστά μας. Έχουμε να αποκαλύψουμε τον ρόλο του Δ.Σ. με Βερβεσό ή Αδαμόπουλο για Πρόεδρο. Εκπρόσωπο και απολογητή της Κυβέρνησης ο ένας και ακροδεξιός ο δεύτερος.

Να παλέψουμε συλλογικά μαζί με την βάση των έμμισθων και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που πλήττονται τραγικά από την κρίση συντονιζόμενοι με τους αγώνες που δίνει ολόκληρη η εργατική τάξη σήμερα. Οι δικηγόροι ήταν και είναι μαζί με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων είτε ως διαδηλωτές είτε ως υπερασπιστές δικαιωμάτων. Η παρέμβασή μας μέσα στο σύλλογο και στα δικαστήρια θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την οργή του κόσμου και την διάθεσή του να παλέψει συλλογικά και μαζικά.

Οι πρώτοι τρεις σε σταυρούς που θα συμμετέχουν στο Δ.Σ της ΔΣΑ εκπροσωπώντας την παράταξη: Δημήτρης Σαραφιανός (173), Θεόδωρος Συμεωνίδης (170), Ιωάννης Ραχιώτης (124).