Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πανελλαδική συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ: Θα είμαστε όλοι εκεί!

Ξάνθη

Αυτές τις μέρες, που οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση από την Ξάνθη, έγινε γνωστό ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής για δεύτερη φορά αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στα τοπικά γραφεία τους. Αυτή η είδηση σκόρπισε χαρά στην τεράστια πλειοψηφία του κόσμου και του αντιφασιστικού κινήματος που έχει πρωτοστατήσει και εδώ για να κλείσουν τα γραφεία των ναζί στην πόλη. 
 
Η 14-15 Οκτώβρη είναι σταθμός για να δυναμώσουμε και να δώσουμε πιο οργανωμένη μορφή σ' αυτό το κίνημα. Έχουμε κλείσει ήδη 7 συμμετοχές κι έχουμε βάλει στόχο να γεμίσουμε πούλμαν σε συνεργασία με τους συντρόφους στη Θεσσαλονίκη. 
 
Διεκδικούμε οικονομική ενίσχυση και εκπροσώπηση από τα συνδικάτα που έχουν παίξει ρόλο σ' αυτές τις νίκες και είναι είναι ασπίδα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τη μειονότητα. Με αυτά άλλωστε βαδίσαμε στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 5 Νοέμβρη 2016 και στις 18 Μάρτη και μαζί οργανώσαμε το μαζικό αντιρατσιστικό διήμερο στις 10-11 Μάρτη.
 
Παντελής Αποστολίδης 
ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης

Θεσσαλονίκη

Η διεθνής και πανελλαδική συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ αποτελεί ευκαιρία για τους αντιφασίστες και τους αντιρατσιστές να συζητήσουν και να οργανώσουν την δράση τους όλο το επόμενο διάστημα. 
 
Στην Θεσσαλονίκη όλη την χρονιά που πέρασε, οργανώσαμε μάχες ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, από την μεγάλη διαδήλωση στις 18 Μάρτη μέχρι την διαδήλωση στην επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα αλλά και καθημερινές και κρίσιμες μάχες για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
 
Τις δράσεις αυτές τις στήριξαν μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ μια σειρά από σωματεία, φοιτητές και μαθητές και μαζί και με πολλούς άλλους καλούμαστε να οργανώσουμε τις μεγάλες μάχες όλου του επόμενου διαστήματος. Η διεθνής συνάντηση είναι το καλύτερο βήμα για να μπορέσει όλο αυτό το δυναμικό να συντονιστεί και να συζητήσει πολιτικά. 
 
Από την Θεσσαλονίκη οργανώνουμε αποστολή αντιπροσωπείας προκειμένου να παρευρεθεί στην συνάντηση, και μια σειρά από δράσεις, όπως ανοιχτή εκδήλωση στα πανεπιστήμια για να γνωστοποιήσουμε περισσότερο αυτό το γεγονός.
 
Φύλλια Πολίτη 
KEEΡΦΑ Θεσσαλονίκης

Πάτρα

Η προετοιμασία για την διεθνή συνάντηση και την πανελλαδική συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στις 14-15 Οκτωβρίου έχει αρχίσει και στην Πάτρα. Ήδη έχουν κοπεί οι πρώτες προσκλήσεις και ετοιμάζεται η συμμετοχή της πατρινής αντιπροσωπείας.
 
 Η προκήρυξη και η αφίσα έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στους δρόμους της πόλης και τους εργατικους χώρους ενώ από την Δευτέρα 2 του μήνα που ανοίγουν οι σχολές θα κάνουν και εκεί πανηγυρική εμφάνιση.
 
 Σκοπός είναι μια μαζική συμμετοχή της νεολαίας και κόσμου των συνδικάτων τόσο στο διήμερο στην Αθήνα όσο και στην μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει η τοπική ΚΕΕΡΦΑ στις 10 Οκτωβρίου. Στο ενδιάμεσο θα οργανωθούν μαζικά μοιράσματα και πικετοφορίες.
 
Nεκτάριος Χαϊντάρ 
ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας

Χανιά 

Συνέλευση της KEEΡΦΑ Χανίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/9 στο σύλλογο δασκάλων για την οργάνωση της πανελλαδικής συνέλευσης και της διεθνούς αντιφασιστικής συνάντησης στις 14-15 Οκτώβρη στην Αθήνα. 
 
Οι πρόσφατες εξελίξεις με τα ανησυχητικά αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης αλλά και η εμπειρία της Ελλάδας από την είσοδο των νεοναζι στη βουλή είναι πολύτιμη. 
 
Στα Χανιά έχουμε κλείσει δυο φορές τα γραφεία των νεοναζί. Τα άμεσα αντανακλαστκά του αντιφασιστικού κινήματος που δε άφησαν αναπάντητη καμία πρόκληση των φασιστών, τους απομόνωνε κάθε φορά και τους ανάγκασε να “μετακομίσουν” τα γραφεία τους από το κέντρο της πόλης σε μια απομακρυσμένη περιοχή. Όμως, και η δεύτερη απόπειρά τους για γραφεία κατέληξε πραγματικά σε ένα μεγάλο φίασκο, καθώς οργανώθηκαν μεγάλα συλλαλητήρια μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να έχουν μόλις μερικούς μήνες ζωής χωρίς να καταφέρουν να συσπειρώσουν τις όποιες δυνάμεις τους έχουν απομείνει.
 
Σαν ΚΕΕΡΦΑ όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε ενωτικά με όλες τις συλλογικότητες, την αριστερά και κάθε αντιφασίστα για να μην περάσει η άποψη ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Η συγκέντρωση στις 16/9, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ήταν στα πλαίσια μιας επετειακής συνάντησης αλλά μιας μάχης που έχουμε μπροστά μας και τη δίνουμε με τα συνδικάτα και τις συλλογικότητες της πόλης. Πηγαίνοντας προς τις 14-15/10 έχουμε οργανώσει εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις προκειμένου να γίνει μεγάλο γεγονός στα Χανιά και να ανεβεί μια μεγάλη αντιπροσωπεία μέσα από τους χώρους που δώσαμε μαζί τις μάχες.
 
Μαρία Καλιτσουνάκη 
ΚΕΕΡΦΑ Χανίων  

Ηράκλειο

Tα ξημερώματα της Παρασκευής 29/9 η Αστυνομία Ρεθύμνου, μετέφερε με κλούβες στο Ηράκλειο τους πρόσφυγες που είχαν φτάσει στο νησί και από κει μεταφέρθηκαν ως κρατούμενοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ν.Α. Αιγαίου, πιθανά στην Κω. 

Ούτε μια βδομάδα δεν πέρασε από την είσοδο του ακροδεξιού AfD στο γερμανικό κοινοβούλιο και οι απελάσεις αντί να διακοπούν ενισχύονται πλάι με τα ρατσιστικά μέτρα. Είναι οι επιλογές του ρατσισμού και των μνημονίων που στρώνουν το δρόμο στην ακροδεξιά και τα τάγματα εφόδου, και όχι οι “συντηρητικές κοινωνίες”.
 
Στην πόλη του Ηρακλείου η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει την συμμετοχή-αποστολή για τις 14-15 Oκτώβρη στην ΑΘήνα, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την συνέχεια του κινήματος απέναντι σε φασισμό και ρατσισμό. Οι φοιτητές/τριες, όπως φάνηκε και απ’ τις διαδηλώσεις για τον Παύλο, δεν έχουν σταματήσει να αποτελούν πρωτοπόρο κομμάτι του αντιρατσιστικού κινήματος και γι’ αυτό χρειάζεται όχι μόνο να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή ατομικά, αλλά προτείνουμε στους Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις. 
 
Αντίστοιχα, οργανώνουμε παρεμβάσεις σε μεγάλους εργατικούς χώρους όπως τα δύο νοσοκομεία της πόλης, τη ΔΕΗ και το Δήμο, για να κλείσουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων και παράλληλα να ενισχυθεί οικονομικά η καμπάνια αυτή. 
 
Aλέξανδρος Παπαϊωάννου 
ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου

Βόλος

Στο Βόλο, ήδη ο φοιτητικός σύλλογος του ΙΑΚΑ (Ιστορικό) έχει αποφασίσει ότι θα συμμετέχει με αντιπροσώπους στις 14-15 Οκτώβρη στο διήμερο στο Ρουφ και καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους των υπόλοιπων σχολών να συντονιστούν. Έχει προγραμματιστεί κεντρική εκδήλωση-συζήτηση από τον σύλλογο του ιστορικού στο Θόλο στις 11 Οκτώβρη.

 
Το Σάββατο 30/9 έγινε συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ Βόλου. Οργανώνουμε μέρες δράσεις στα πανεπιστήμια και μαζικές εξορμήσεις στις πλατείες, αφισοκολλήσεις και μεγάλα πανό. Θα φτάσουμε σε σωματεία και εργατικούς χώρους για να κερδίσουμε κόσμο και από εκεί. 
 
Χρειάζονται ενωτικές πρωτοβουλίες που να μπορούν να συντονίσουν όλον αυτόν τον κόσμο και να εκφράσουν την οργή και την δύναμή του. Αυτό το ρόλο παίζει η διεθνής συνάντηση και η πανελλαδική συνέλευση. 
 
Στόχος μας είναι να κατεβούμε μαζικά και από τον Βόλο εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, μετά από μια χρονιά πλούσια σε δράση – από τις μαζικές πικετοφορίες με αφορμή την ορκωμοσία του Τραμπ μέχρι την οργάνωση της υποδοχής των προσφυγόπουλων από το στρατόπεδο του ΜΟΖΑ στα σχολεία μας, που απομόνωσαν τις ακροδεξιές μειοψηφίες.
 
Γιάννης Σουμπάσης 
KEΕΡΦΑ Βόλου

Γιάννενα

Μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση βρίσκουν οι δράσεις και οι εξορμήσεις για την πανελλαδική συνέλευση και τη διεθνή συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 14-15 Οκτώβρη στα Γιάννενα και αυτό δεν είναι τυχαίο. 

Τη χρονιά που πέρασε υποδεχθήκαμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας, χωρίς να αφήσουμε τους τάχα "αγανακτισμένους γονείς" να κερδίσουν έδαφος, οργανώσαμε τη συμπαράσταση στους πρόσφυγες που βρέθηκαν στον στρατόπεδο Κατσικά και την συγκέντρωση στις 18 Μάρτη, συσπειρώνοντας σε αυτές τις διεκδικήσεις φοιτητικούς συλλόγους και την υπόλοιπη αριστερά της πόλης. Στην πόλη μας η Χρυσή Αυγή δεν έχει κερδίσει δύναμη, χωρίς γραφεία και φασιστικές επιθέσεις γιατί το αντιφασιστικό κίνημα είναι δυνατό. Αυτό φάνηκε ξανά και στις 16 Σεπτέμβρη. 

Με αυτόν τον κόσμο μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους πάμε να δώσουμε τη συνέχεια. Από αυτή τη βδομάδα που ανοίγουν όλες οι σχολές μπαίνουμε δυναμικά στα αμφιθέατρα να ξεσηκώσουμε τους φοιτητές με ανακοινώσεις και μαζικές παρεμβάσεις ώστε να συμμετέχουν στη Διεθνή Συνάντηση για να οργανώσουμε μαζί τα επόμενα βήματα.

Λουίζα Γκίκα
ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του διήμερου

 
Σάββατο 14/10
 
12.00-13.00 - Προσέλευση-Υ­ποδοχή
13.00-15.30 - Πως συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στο φασισμό
Ομιλητές 
Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη
Κριστίν Μπούχολτζ, Aufstehen gegen 
Rassismus, βουλευτίνα Die Linke
Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα
Βανίνα Τζιουντιτσελί, Γαλλία
Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ
Μάριος Σούσσης, πρόεδρος Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος
Κατερίνα Θωίδου, δημ. Σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη
Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
 
16.00-18.30 - Η αντίσταση στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Ομιλητές
Γουέιμαν Μπένετ, Stand Up to Racism, UAF
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα”
Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αργυρή Ερωτοκρίτου, Ειδικευόμενη ιατρός Γεννηματάς
Στηβ Σεντάρ, Καταλωνία
Λορέττα Μακόλεϊ, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής
 
19.00-20.00 - Η δίκη της Χρυσής Αυγής
Ομιλητές από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ
Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης
 
20.30-21.00 - Αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνέλευσης
 
21.00-23.00 - Zωντανή Αφρικάνικη μουσική, φαγητό 
 
 
Κυριακή 15/10
 
11.00-14.00 - Διεθνής Συνάντηση, πρωτοβουλίες δράσης