Εργατικό κίνημα
“Μάχη για όλο το Δημόσιο”

19/9, Στάση εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση

Στο Γεννηματάς έγιναν δύο συνελεύσεις την προηγούμενη βδομάδα. Η μία ήταν μαζί με τους προϊστάμενους, γιατί εκεί είναι που πάει να χτυπήσει η τροπολογία της Γεροβασίλη. Η τροπολογία εντελώς απεργοσπαστικά, εκβιάζει τους προϊστάμενους να συμπληρώσουν τα χαρτιά της αξιολόγησης, αν θέλουν να συνεχίσουν στις θέσεις τους. Οι προϊστάμενοι σχεδόν στο σύνολό τους δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία - αποχή από τη διαδικασία. Σε ανακοίνωση που έβγαλε το σωματείο ξεκαθαρίζεται ότι και στις δύο συνελεύσεις “ομόφωνα αποφασίστηκε από προϊστάμενους και λοιπό προσωπικό να παραδοθούν όλα τα φύλλα αξιολόγησης στο Σωματείο και σε καμία περίπτωση να μην περάσει η αντεργατική τροπολογία της Γεροβασίλη”. Ήταν μια εικόνα που την είχαμε ήδη από τις εξορμήσεις που κάναμε τις προηγούμενες μέρες.

Είναι μια μάχη που θα πρέπει να τη συνεχίσουμε απεργιακά σε όλο το δημόσιο κι αυτό διεκδικούμε από τα συνδικάτα μας. Στη συνέλευση είχαν έρθει εκπρόσωποι τόσο από την ΠΟΕΔΗΝ όσο κι από την ΑΔΕΔΥ. Ήταν βοηθητικό να μπαίνουν στη συζήτηση εικόνες από το πως προχωράει η κόντρα με την αξιολόγηση σε άλλους εργασιακούς χώρους. Στις 11 Οκτώβρη τη μέρα της πανυγειονομικής απεργίας, χρειάζεται να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας είναι κοινός σε όλο το δημόσιο τομέα και γι'αυτό διεκδικούμε η ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση.

Στα νοσοκομεία της Αθήνας, η ΠΟΕΔΗΝ, εκείνη τη μέρα έχει κηρύξει στάση εργασίας και 24ωρη απεργία σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Στη γενική μας συνέλευση αποφασίσαμε την επέκταση της στάσης εργασίας από τις 7πμ μέχρι τις 3μμ, προκειμένου να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν και να διαδηλώσουν. Καθ'οδόν για την απεργία της 11ης Οκτώβρη και στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης που καλεί η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 3 Οκτώβρη, οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο κτίριο της Διοίκησης στις 12 το μεσημέρι.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναβρασμός που επικρατεί με αιχμές την αξιολόγηση και την ανάγκη για προσλήψεις και χρηματοδότηση, τροφοδοτεί όλα τα κομμάτια των εργαζόμενων μέσα στο νοσοκομείο – συμβασιούχους, συνεργεία, προγράμματα ΟΑΕΔ κλπ – να βγαίνουν και να προβάλουν τις διεκδικήσεις τους, είτε είναι τα δεδουλευμένα, είτε οι συνθήκες εργασίας, είτε οι συμβάσεις και το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά κλπ. 

Στο νοσοκομείο υπάρχουν παντού οι αφίσες και οι προκηρύξεις του Συντονιστικού Νοσοκομείων για την απεργία κι εκτιμάμε ότι θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και τη διαδήλωση.

Αργυρή Ερωτοκρίτου
ΓΝΑ Γεννηματάς