Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Σύλληψη τριών φασιστών στην Γκορυτσά

Eπιτέλους η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών φασιστών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου ενώ ο Μουζάλας και ο Τόσκας έτρεξαν να επισκεφτούν τον Ασφάκ Μαχμούντ και να δώσουν υποσχέσεις ότι οι δράστες θα συλληφθούν. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι φασίστες δρούσαν με την ανοχή της αστυνομίας. 

«Επιβεβαιώνονται και οι σχέσεις της φασιστικής συμμορίας της Γκορυτσά με τη Χρυσή Αυγή καθώς ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε συλληφθεί μαζί με την ομάδα των έξι φασιστών, που οργάνωσαν επίθεση κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο στις 16 Ιούνη», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ. «Στα σπίτια τους βρέθηκαν τα τυπικά “μέσα” που χρησιμοποιούσαν τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, όπως ειδικά ρόπαλα κλπ».

Μπορεί κάποια κανάλια και εφημερίδες να προσπάθησαν να εμφανίσουν τις επιθέσεις ως «εθνικές αντιπαλότητες μεταξύ Ρωσοπόντιων και Πακιστανών» όμως, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για οργανωμένους φασίστες που μαζί με τη Χρυσή Αυγή, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την περιοχή. 

«Σε αυτή την ομάδα, υπάρχει καραμπινάτος χρυσαυγίτης, ο οποίος σε φωτογραφία στέκεται σε παράταξη μαζί με άλλους φασίστες της Χρυσής Αυγής, με φόντο τις σημαίες τους. χει αναγνωριστεί από τα θύματα» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Στην πραγματικότητα, η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΚΕΕΡΦΑ στις 18 Ιούνη μαζί με σημαντικές κινήσεις, όπως η ΕΕΔΑ στην Εισαγγελία Εφετών του Αρείου Πάγου περιελάμβανε όλα αυτά τα στοιχεία σε βάρος των δραστών. Χρειάστηκε να χυθεί νέο αίμα στα χωράφια της Γκορυτσά και να ξεσηκωθεί ένα κύμα οργής για κινηθεί η Αστυνομία και να κάνει το αυτονόητο».