Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πειραιάς: Κλείστε τα γραφεία των νεοναζί - Συγκέντρωση 20 Οκτώβρη

Tα συνδικάτα, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τις κοινότητες μεταναστών, τις συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς καλεί να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Παρασκευής 20/10 στις 6.30μμ στην πλατεία Κοραή η ΚΕΕΡΦΑ, απαιτώντας τη ματαίωση των εγκαινίων των νέων «γραφείων»-ορμητηρίων της Χρυσής Aυγής στον Πειραιά παρουσία του Μιχαλολιάκου.

«Είναι μία παρουσία πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα των εργαζόμενων και της  νεολαίας του Πειραιά. Από αυτά τα Γραφεία ξεκίνησαν οι τραμπούκοι Χρυσαυγίτες που τόλμησαν να επιτεθούν σε αφισοκολλητές του σωματείου της ΠΕΝΕΝ τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/10 στην πλατεία Τερψιθέας. Πέρισυ σε παρόμοια φιέστα τον Απρίλη είχαν επιτεθεί κατά αντιφασιστών και με σιδερόβεργα κατά δημοσιογράφων. 

Είναι πλέον παλλαϊκό το αίτημα: να ευθυγραμμιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την απαίτηση της πλειοψηφίας, που δεν ανέχεται η Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί Γραφεία-ορμητήρια για ρατσιστικές επιθέσεις κατά νέων και μεταναστών και αγωνιστών του εργατικού κινήματιος. Δεν είναι δυνατόν να αποδέχονται στελέχη της κυβέρνησης, υπουργοί και βουλευτές, να φωτογραφίζονται με τους Κασιδιάρηδες σε στρατιωτικές ασκήσεις, όπως πρόσφατα στον “Παρμενίωνα”, λειτουργώντας ως πλυντήριο για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση».