Εργατικό κίνημα
Χανιά: Στάση εργασίας δασκάλων για τη δίκη του Σεραφείμ Ρίζου

Στις 24 Οκτώβρη δικάζεται ο Σεραφείμ Ρίζος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ανταρσία στα Χανιά» και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη Βολουδάκη Στυλιανού. Ο Σεραφείμ δικάζεται με την κατηγορία ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

“Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων Χανίων. 

“Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν το σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την προσπάθεια να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου καθώς μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων εκδηλώνονται ξανά στον Ασπρόπυργο, τον Πειραιά, τη Λαμπρινή, τη Νέα Ιωνία και αλλού. Τη ίδια στιγμή η ναζιστική συμμορία εξακολουθεί να απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από μηχανισμούς του κράτους. Τα στοιχεία που προκύπτουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι συντριπτικά. Σε μια περίοδο που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η άγρια λιτότητα και οι επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο και στα δικαιώματα των εργαζομένων, σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και οι νεοναζί σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη χρειάζεται να παλέψουμε ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά για να μην αφήσουμε να κυριαρχήσουν τα ναζιστικά φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καλεί στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 11πμ.Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Σεραφείμ Ρίζο εξέδωσε και η ΚΕΕΡΦΑ.