Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά!

Πειραιάς, 20/10

Εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Οκτώβρη στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Συνδικάτα, αντιρατσιστικές κινήσεις, δημοτικές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες έδωσαν ενωτική απάντηση στην απόπειρα των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν φιέστα εγκαινίων στα γραφεία τους και έστειλαν το μήνυμα ότι οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης ανήκουν στο αντιφασιστικό κίνημα και όχι στους φασίστες και την αστυνομία. Την ίδια ώρα που εκατοντάδες αντιφασίστες διαδήλωσαν στον Πειραιά, οι νεοναζί δολοφόνοι απομονωμένοι στα γραφεία τους στον 8ο όροφο και με τη κάλυψη της αστυνομίας, δεν κατάφεραν παρά να συγκεντρώσουν ελάχιστους τραμπούκους με τη συμμετοχή και ολόκληρης της υπόδικης κοινοβουλευτικής ηγεσίας. 

Από νωρίς το απόγευμα η πλατεία Κοραή άρχισε να γεμίζει αντιφασίστες που κατέφθαναν με τις σημαίες και τα πανό τους, ενώ από τη μικροφωνική που είχε στηθεί ακούγονταν αντιφασιστικά τραγούδια και διαβάζονταν αντιφασιστικά καλέσματα. Η παρουσία της Μάγδας και του Τάκη Φύσσα στη συγκέντρωση, έδωσε το μήνυμα ότι ο ενωτικός αντιφασιστικός αγώνας είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει τη δολοφονική δράση των Χρυσαυγιτών και να τους βάλει στη φυλακή για πάντα. 

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή χαιρέτησαν ο Α. Νταλακογεώργος πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, ο οποίος κάλεσε όλο το εργατικό κίνημα και την κοινωνία να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και πρόσθεσε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εξ αιτίας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, είναι καλοδεχούμενοι στον Πειραιά. Στη συνέχεια η Μ. Ανδρέου από την τοπική ΚΕΕΡΦΑ θύμισε ότι: “σε αυτήν εδώ την πλατεία επιχείρησαν πολλές φορές να εμφανιστούν και τους ακυρώσαμε, όπως το αντιφασιστικό μαζί με το εργατικό κίνημα ακύρωσε την προσπάθειά τους να εμποδίσουν τα προσφυγόπουλα να μπουν στα σχολεία”. Ο Μ. Μακρής από την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου, τόνισε ότι με το κίνημα στο δρόμο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι Χρυσαυγίτες θα πάνε φυλακή και θα εξαφανιστούν από τις πόλεις μας. Ο Θ. Διαβολάκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε σε μία μεγάλη παμπειραϊκή ενωτική πρωτοβουλία ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Η Κ. Θωίδου δημοτική σύμβουλος Νίκαιας με την Ανταρσία στην Κοκκινιά, θύμισε τι σήμαιναν τα γραφεία ορμητήρια της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια όπου εφάρμοσαν την εντολή “ότι κινείται σφάζεται” και πρόσθεσε ότι το ενωτικό αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να κλείσει τα γραφεία τους σε πολλές πόλεις. Χαιρετισμό έκαναν επίσης ο Στέλιος Φαζάκης από τη ΛΑΕ Πειραιά, ο Τάκης Γιαννόπουλος από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά, ο Γιώργος Γιαννουλέας από την ΟΡΜΑ. Στη συγκέντρωση συμμετοχή με πανό είχε επίσης το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και η Δημοτική Κίνηση Πειραιά, το “Λιμάνι της Αγωνίας”. Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο του Πειραιά. 

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά χαιρετίζει τους εκατοντάδες που συμμετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο αναφέροντας: “Η επιτυχία του συλλαλητηρίου αναδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι η κοινή δράση και η ενότητα όλων των δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, είναι καθοριστική για να τσακίσουμε τους δολοφόνους νεοναζί και να κλείσουμε τα γραφεία – ορμητήρια τους και στον Πειραιά και παντού”.