Η ΚΕΕΡΦΑ στις σχολές

Την Παρασκευή 11/3 αντιρατσιστική εκδήλωση οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ στο Πάντειο. Ομιλητές ήταν η Μαρία Δεληθανάση, δημοσιογράφος, ο Χρήστος Βούπουρας από την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Η Μαρία έκανε μία σύντομη ενημέρωση για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των 300  απεργών πείνας, καταλήγοντας στο ότι “η κυβέρνηση  αναγκάστηκε να δώσει  μία μεσοβέζικη λύση”, δίνοντας στην ουσία “αναστολή απέλασης και όχι νομιμοποίηση όπως ζητούσαν”. Ο Χρήστος διάβασε ένα λογοτεχνικό κείμενο περιγράφοντας τον πολυπολιτισμικό πλούτο που έφεραν οι μετανάστες στην πλατεία Αττικής όπου ζει, σε αντίθεση με την “επέλαση των βαρβάρων” εννοώντας τους φασίστες. Ο Πέτρος έδωσε απαντήσεις στα ρατσιστικά επιχειρήματα της κυβέρνησης και των φασιστών και τόνισε ότι η 19 Μάρτη θα δώσει συνέχεια στο αντιρατσιστικό κίνημα, διεκδικώντας να κλείσει η Σούδα και να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Πλούσια συζήτηση

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ανένταχτοι και οργανωμένοι φοιτητές των ΕΑΑΚ, μετανάστες και πρόσφυγες φοιτητές με καταγωγή από την Αλβανία και το Κουρδιστάν, ενώ έγινε πλούσια συζήτηση για τις επαναστάσεις στην Αίγυπτο και στον Αραβικό κόσμο.

Τη Δευτέρα 14/3 έγινε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στη ΦΛΣ Αθήνας. Ομιλητές ήταν ο Ισμαήλ, μέλος της Επιτροπής Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων και ο Γιάννης Σηφακάκης από την ΚΕΕΡΦΑ. “Ο Ισμαήλ μίλησε για τον αγώνα που δίνουν οι Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες και τη σημασία που έχει η συμπαράσταση του κόσμου και ιδιαίτερα των φοιτητών, ενώ ο Γιάννης τόνισε ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε την πάλη για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και να χτίσουμε σε κάθε σχολή δυνατές αντιρατσιστικές επιτροπές”, μας είπε η Αλεξάνδρα Μαρτίνη. “Συζητήσαμε ότι χρειάζεται να καταθέσουμε ψήφισμα για τη συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη στην Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 16/3, κάτι που αποφασίστηκε και στη σύσκεψη του σχήματος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΣΑΦ/ΚΑΡΦΙ που έγινε την ίδια μέρα”.   

“Η δεύτερη εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με θέμα ‘’Πως σταματάμε το τείχος του αίσχους’’ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/3 στο παιδαγωγικό πανεπιστήμιο”, μας είπε η Ζαννέτα Λυσικάτου από το Παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης. “Είχε συμμετοχή φοιτητών και μελών της ΚΕΕΡΦΑ κι έγινε μία πολύ καλή συζήτηση για το ρατσισμό που προσπαθεί να περάσει η άρχουσα τήξη στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και κατέληξε στο πώς παλεύουμε τον καπιταλισμό και στις δράσεις μας 19 και 21 Μάρτη. Επίσης καλέσαμε τους φοιτητές στο διήμερο των ΕΑΑΚ 12 και 13/3 να συμμετέχουν στο τοπικό συλλαλητήριο, τονίζοντας τα γεγονότα στη Σούδα και πόσο σημαντική είναι η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης. Θα γίνει άλλη μία εκδήλωση την Τρίτη 15/3 στο φουαγιέ του παιδαγωγικού, με θέμα ‘’ο ρατσισμός η άλλη όψη της κρίσης’’ με στόχο την καλύτερη οργάνωση τόσο του συλλαλητηρίου στις 19/3 όσο και το αντιρατσιστικό μάθημα στα σχολεία στις 21/3”.