Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ρατσιστική επίθεση σε γιατρό

Ρατσιστικό μένος, απειλές για τη σωματική ακεραιότητα, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ακόμη και φτυσίματα από διευθυντή της κλινικής του περιλαμβάνει η υπηρεσιακή αναφορά που κατέθεσε ο Αλοντάτ Μούσσα, επικουρικός γιατρός Γαστρεντερολογίας με καταγωγή από την Ιορδανία, που εργάζεται στο νοσοκομείο ΓΟΝΚ οι “Άγιοι Ανάργυροι”.

Ο γιατρός είχε επικοινωνήσει με την ΚΕΕΡΦΑ ζητώντας βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται. Στη συνέχεια το Συντονιστικό των νοσοκομείων συναντήθηκε με τον καταγγέλοντα. 

Όπως αναφέρει ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός, μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ και Δ.Σ. Σωματείου εργαζομένων Γ.Ν.Α. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, «στη συνάντηση μας συμφωνήθηκε να ζητηθεί από όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες της Υγείας (πρωτοβάθμια σωματεία , ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) καθώς και από την ΑΔΕΔΥ η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη του συναδέλφου καθώς και μία κινητοποίηση υπέρ του, όταν αυτό θεωρηθεί σκόπιμο. 

Εμείς, οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, που στη συντριπτική μας πλειοψηφία αγκαλιάζουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δεν πρόκειται να δεχτούμε ρατσιστικές επιθέσεις ούτε και στους λειτουργούς της Υγείας όταν αυτοί τυχαίνει να είναι μετανάστες, αλλόθρησκοι ή διαφορετικού χρώματος και καταγωγής». 

Η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ στηρίζουν την καταγγελία και θα προχωρήσουν σε ενέργειες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου.