Συνεντεύξεις
Χρυσή Αυγή - Πακιστανική πρεσβεία: “Μια απαράδεκτη συνεργασία”

Ο Τ. Ασλάμ με τον Μ. Ασφάκ, θύμα φασιστικής επίθεσης

Μια καθόλα κατάπτυστη και συνάμα ύποπτη «συνεργασία» βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, την Πακιστανική Πρεσβεία και τους κολαούζους της τις τελευταίες εβδομάδες. 

Σε άρθρο στο ηλεκτρονικό μέσο Pakistan Τoday (www.pakistantoday.com.pk/2017/10/20/pakistani-community-to-be-protected-envoy-makes-clear-to-greeces-golden-dawn/) με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου μπορεί κανείς να βρει το ρεπορτάζ και σχετική φωτογραφία από την συνάντηση του Πακιστανού πρέσβη στην Ελλάδα Χαλίντ Ουσμάν Καϊσέρ με τον Φύρερ της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Μιχαλολιάκο στη Βουλή. Ακολούθως σε βίντεο (www.facebook.com/chejaz.ahmed.1/videos/

1598087113582907/) με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου, ο βουλευτής της Χ.Α Παναγιώταρος αφού έχει συμμετάσχει σε «ενδιαφέρουσα» εκδήλωση «για την γεωπολιτική στην πρεσβεία του Πακιστάν», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, στη συνέχεια συνομιλεί και απαντάει σε ερωτήσεις του Τζαμίλ Σαγιέντ (εκπρόσωπο του «αχυρένιου» Πολιτιστικού Σύνδεσμου Ελλάδας Pak Hellenic) μέσα στην πρεσβεία. 

Στο βίντεο ο Παναγιώταρος καταγράφεται να δηλώνει «ότι είχε προηγηθεί και μια συνάντηση όπου έγιναν διευκρινίσεις για κάποιες παρεξηγήσεις με αφορμή ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στον Ασπρόπυργο και αποδείχτηκε ότι δεν έχουμε καμιά απολύτως σχέση με ό, τι είχε συμβεί όπως και κατά το παρελθόν»! 

Ενώ ο Τζαμίλ Σαγιέντ, αφού γλείφει τον Παναγιώταρο, τον καλεί σε συνεργασία εναντίον «όσων θέλουν να βλάψουν την Χρυσή Αυγή»: «Και εμείς κύριε Ηλία και εγώ προσωπικά παρακολουθώ πολύ στενά και κατηγορηματικά δηλώνω ότι με όλα τα περιστατικά που γίνονται σε Ασπρόπυργο και Νίκαια και άλλες περιοχές δεν έχει καμιά σχέση η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση, όπως είπε και ο κύριος Ηλίας, και εμείς, ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας Πακιστάν μαζί τους είμαστε, πάνω στα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης. Είναι ευχάριστο γεγονός η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την πρεσβεία του Πακιστάν και τον πακιστανικό λαό. Από εκεί και πέρα, βλέπετε φως σε συνεργασία για να μη δημιουργηθούν αφορμές από ορισμένους που θέλουν να βλάψουν την Χ.Α και την κατηγορούν για τέτοιες επιθέσεις»; 

Σχετικά με αυτές τις εξελίξεις ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ μίλησε στον Γιώργο Πίττα.


 

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ

Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από συνάντηση του Πακιστανού πρέσβη στην Ελλάδα με τον φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο. Ένα πρώτο σχόλιο εκ μέρους της Πακιστανικής Κοινότητας;

Για μένα αυτό είναι απαράδεκτο. Χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι, Έλληνες και μετανάστες καταδικάζουν σήμερα την Χρυσή Αυγή για τις δολοφονίες με τα μαχαίρια και τις εκατοντάδες επιθέσεις που έχει κάνει. Όποιος λοιπόν συναντιέται και στέκεται δίπλα στη Χρυσή Αυγή εμποδίζει τον κόσμο να καταλάβει ότι πρόκειται για φασίστες και μαχαιροβγάλτες. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η στάση του πρέσβη. Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας δεν στέκεται δίπλα τους. Όποιος επίσημος το κάνει, τους νομιμοποιεί με αυτήν του τη στάση, είναι σαν να τους στηρίζει. 

Σαν Πακιστανική Κοινότητα είμαστε στην πρώτη γραμμή ενάντια στον φασισμό από το 2010 μέχρι το 2017. Δώσαμε μάχη για να υπάρξει δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν, έχουμε πάει στα νοσοκομεία για εκατοντάδες τραυματισμένα άτομα από τις επιθέσεις τους, δίνουμε σήμερα μάχη για να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο. Μα είναι δυνατόν κάποιος να μην τα γνωρίζει όλα αυτά; Αν δεν γνωρίζει, είμαστε πάντα έτοιμοι να ενημερώσουμε. 

Είναι εξαιρετικά άσχημο αυτό που συμβαίνει. Η συνάντηση με τον Μιχαλολιάκο έγινε στη Βουλή. Τρεις φορές πήγαν από την Χρυσή Αυγή στην πρεσβεία του Πακιστάν. Σε μια από αυτές, σε μια εκδήλωση ήταν εκεί ο Παναγιώταρος. Μέσα στην πρεσβεία του Πακιστάν, ενώ εκατοντάδες Πακιστανοί έχουν πέσει θύματα επιθέσεων. Οι Πακιστανοί εργάτες ήταν ο νο1 στόχος της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορούμε να τα δεχτούμε αυτά τα πράγματα! 

Ποιος είναι ο ρόλος του Τζαμίλ Σαγιέντ του «Συνδέσμου Ελλάδας Pak Hellenic» που παίρνει συνέντευξη με τον Παναγιώταρο μέσα στην πρεσβεία;

Ο Τζαμίλ Σαγιέντ συνομιλεί με τον Παναγιώταρο και λέει ότι ο Μιχαλολιάλος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και η Χρυσή Αυγή είναι πολύ καλό κόμμα. Ο Τζαμίλ Σαγιέντ δεν έχει τολμήσει ποτέ να κατέβει σε εκλογές στην Πακιστανική Κοινότητα, δεν εκπροσωπεί κανένα, κάθεται στο σπίτι του και λέει ότι είναι πρόεδρος στο λεγόμενο “Pak Hellenic”. Δουλειά του πάντα ήταν να είναι δίπλα στον πρέσβη, ξεκινώντας από τον προηγούμενο, και δίπλα στην αστυνομία. Έχει σημασία αυτό.

Μετά από μεγάλες μάχες που δόθηκαν με τον προηγούμενο πρέσβη και το κύκλωμά του με τις δωροδοκίες κλπ. πετύχαμε να αλλάξει. Έντεκα μήνες και δύο μέρες ήμασταν έξω από την πρεσβεία για να διώξουμε τον προηγούμενο πρέσβη και γραμματέα και άλλα δύο άτομα – και το πετύχαμε. Μετά τον ερχομό του νέου πρέσβη φάνηκε ότι αλλάζουν τα πράγματα, ο κόσμος της κοινότητας πια έχει πρόσβαση στην πρεσβεία και μπορεί να εξυπηρετείται. Αλλά δυστυχώς, δίπλα του έχει ανθρώπους βρώμικους - που περιστοίχιζαν και τον προηγούμενο. Τότε αυτοί είχαν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να τσακίσουν την Πακιστανική Κοινότητα γιατί εμείς δεν τους λέγαμε «yes sir». Και οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. 

Έλεγα πριν λίγο καιρό στον πρέσβη σε ζωντανή σύνδεση στο facebook, ότι δίπλα του έχει βρώμικα άτομα και ο πρέσβης φαίνεται, νευρίασε, αλλά τι να κάνουμε αυτό είναι δημοκρατία. Από τότε γυρνάει σε όλη την Ελλάδα, πιάνει τα μέλη της κοινότητας και προσπαθεί να σπάσει την κοινότητα με διαφορετικό τρόπο από τα μέσα. Πώς επιλέχτηκε η Χρυσή Αυγή και δεν κάλεσαν άλλα κόμματα, δεν υπάρχουν από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από ΚΚΕ, από ΣΥΡΙΖΑ, από κόμματα που έχουν στηρίξει τους Πακιστανούς εργάτες και τα θύματα ενάντια στις επιθέσεις ; 

Μήπως ισχύει η λογική ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος μου; Είναι τυχαίο, ότι μόλις τρεις μέρες πριν από τη συνάντηση του πρέσβη με τον Μιχαλολιάκο ανασύρθηκε από κύκλους της πρεσβείας, το «ένταλμα σύλληψης» που είχε εκδοθεί για εμένα από την κυβέρνηση του Πακιστάν το 2006 για «παράνομη μετακίνηση»; Ένα ένταλμα για το οποίο ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι δεν πρόκειται να με εκδώσει στο Πακιστάν και το οποίο παρόλα αυτά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί η Χ.Α για να με στοχοποιεί; Ένα ένταλμα που εκδόθηκε λόγω του αγώνα που κάναμε καταγγέλλοντας τις απαγωγές των Πακιστανών από μυστικές υπηρεσίες. 

Πρώην μέλη της Χ.Α καταθέτουν λεπτομερώς αυτές τις μέρες στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης πως οργάνωναν τις επιθέσεις ενάντια σε Πακιστανούς εργάτες. Τι πιστεύεις ότι επιδιώκει η Χ.Α από ένα ραντεβού με τον Πακιστανό πρέσβη; 

Είναι πολύ στριμωγμένοι, έχουν κάνει τόσα πολλά, έχουν δολοφονήσει, και προσπαθούν να βρουν τρόπους τώρα να τα κουκουλώσουν, να πουν ότι τάχα δεν έχουν κάνει τίποτε, ότι δεν έχουν καμιά σχέση, και ο πρέσβης τους νομιμοποιεί. Αντί να ζητήσουμε εμείς από την Χρυσή Αυγή το λογαριασμό για το αίμα που έχουν χύσει και τις δολοφονίες που έχουν κάνει, να την βλέπουμε μέσα στην ίδια την Πακιστανική πρεσβεία; Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα.