Εργατικό κίνημα
24ωρη απεργία στο Δήμο Αγ. Παρασκευής

24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη και συγκέντρωση στη 1μμ στο Υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του δήμου Αγ. Παρασκευής. Η απεργία αποτελεί την απάντηση των εργαζόμενων στην απόλυση της συναδέλφου τους που είχε προσληφθεί από τους Προσωρινούς Πίνακες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, καθώς και στην μη καταβολή των δεδουλευμένων σε 8 εργαζόμενες στην καθαριότητα.

“Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, το περασμένο καλοκαίρι, ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις τόσο για τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί από τους Προσωρινούς Πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ όσο και για τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες καθαριότητας που οι συμβάσεις τους είχαν λάβει δύο και τρεις παρατάσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί προκλητικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος για την μονιμοποίηση των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από τους «Προσωρινούς Πίνακες», με αποτέλεσμα οι Δήμαρχοι να προχωρούν στην απόλυσή τους. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση... αφήνει περιθώρια σε Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι για περισσότερο από τρεις μήνες”. Επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων (ΣΕΔΑΠ) σε ανακοίνωσή του και καλεί την ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία δήμων που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης. 

Κλιμάκωση

“Tην Τρίτη και την Τετάρτη το σωματείο οργανώνει περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς του Δήμου. Την Πέμπτη το πρωί θα περιφρουρήσουμε όλους τους χώρους. Στις 9πμ θα βρεθούμε οι απεργοί στην γενική συνέλευση στο δημαρχείο ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε την συνέχεια του αγώνα. Εμείς από την Σκουπιδιάρα προτείνουμε κλιμάκωση με 48ωρη και προοπτική την απεργία διαρκείας. Θα προτείνουμε την δημιουργία απεργιακού ταμείου και την εκλογή απεργιακής επιτροπής. Ζητάμε την συμπαράσταση από όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις είναι κοινός για όλους” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Κώστας Μεγαγιάννης, εργαζόμενος στο δήμο Αγ. Παρασκευής.

Συγκέντρωση στο Α'Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καλεί η ΠΟΕ ΟΤΑ την Παρασκευή 10/11, στις 9πμ. Για 9η φορά, τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ του 2011, δικάζονται για τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις εκείνου του Νοέμβρη, με την κατηγορία της... ρύπανσης του περιβάλλοντος! “Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως δεν υποκύψαμε ποτέ και δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς, στις απειλές και στην τρομοκρατία, από οπουδήποτε και εάν προέρχονται. Θα συνεχίσουμε αμείωτους τους μαζικούς αγώνες μας, μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.