Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Στη φυλακή οι νεοναζί: Να συλληφθεί το τάγμα εφόδου του Εφετείου

Πλειοψηφία ήταν οι αντιφασίστες στην αίθουσα του Εφετείου που διεξήχθη η δίκη του χρυσαυγίτη Ζέρβα, με τη μητέρα του Αλέξη, Μαρία Κασκαρίκα αλλά και δεκάδες νεολαίους και εργαζόμενους να βρίσκονται για πολλές ώρες στο πλευρό του 24χρονου φοιτητή, όμως σε μια γωνιά και με την προστασία διμοιρίας των ΜΑΤ βρέθηκε για άλλη μια φορά το τάγμα εφόδου της ΧΑ στον Πειραιά. Καθισμένοι όλοι μαζί, μαυροφορεμένοι, φουσκωτοί και βλοσυροί όλη την ώρα ειρωνεύονταν και απειλούσαν προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και τους μάρτυρες.

Είναι οι ίδιοι που την Τετάρτη 1/11 είχαν βρεθεί στην κεντρική δίκη της ΧΑ στο Εφετείο, είχαν προπηλακίσει και κυνηγήσει κόσμο, ενώ είχαν χτυπήσει και τρεις γυναίκες, μεταξύ αυτών και την δικηγόρο πολιτικής αγωγής στην υπόθεση των αλιεργατών Ευγενία Κουνιάκη. Οι πρωτοσέλιδες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν εκείνες τις μέρες αποδεικνύουν τη βαρβαρότητα της επίθεσης από την αγέλη των μαινόμενων χρυσαυγιτών. 

Πρόκειται για το τάγμα εφόδου που ηγείται ο Σωτήρης Δεβελέκος πρώην γραμματέας του Μετώπου νεολαίας της ΧΑ και προσωπικός “οδηγός” του Μιχαλολιάκου, το τελευταίο σκληρό κομμάτι μελών που έχει απομείνει στη ΧΑ. 

Ο Δεβελέκος δεν τόλμησε να παρευρεθεί στην δίκη του κολλητού του Ζέρβα. Όπως επίσης δεν ήταν ανάμεσα στους 25 χρυσαυγίτες που προσήχθησαν για αναγνώριση στη ΓΑΔΑ μετά την επίθεση στην Ε. Κουνιάκη. Είναι προφανές πως, κατά τον προσφιλή τρόπο των χρυσαυγιτών, αμέσως μετά την θρασύδειλη επίθεση στις γυναίκες έτρεξε να κρυφτεί. Μαζί του εξαφανίστηκαν και οι υπόλοιποι δράστες της επίθεσης. 

“Η αστυνομία καθυστέρησε πάρα πολύ να τους κάνει προσαγωγή με αποτέλεσμα να βρουν το χρόνο να εξαφανιστούν”, ανέφερε η Ευγενία Κουνιάκη μιλώντας στην ΕΑ. “Το σίγουρο ωστόσο είναι πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση αφού ήδη κινούνται οι νομικές διαδικασίες για την εξεύρεση των χρυσαυγιτών που μας επιτέθηκαν έξω από το δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ξεκινάει και ΕΔΕ για τους αστυνομικούς της ασφάλειας του Εφετείου”.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει. Πώς είναι δυνατόν δυο βδομάδες μετά την βάρβαρη επίθεση στην Ε. Κουνιάκη να μην υπάρχει ούτε μια σύλληψη χρυσαυγίτη; Οι ευθύνες της ΕΛΑΣ και της πολιτικής της ηγεσίας της είναι τεράστιες. Χρυσαυγίτες γνωστοί για την δράση τους στον Πειραιά, με συνεχή παρουσία στη δίκη της ΧΑ (και άρα με καταγραμμένα τα στοιχεία και τα πρόσωπά τους) να μην έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και συλληφθεί όπως θα έπρεπε. Η θέση τους δεν είναι στο ακροατήριο να χασκογελούν, να ειρωνεύονται, να απειλούν και να χτυπάνε αλλά δίπλα στους υπόλοιπους “συναγωνιστές” τους, στα ειδώλια των κατηγορούμενων, για να καταδικαστούν όλοι μαζί σαν αυτό που είναι. Μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση.