Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ ΟΤΑ: Απεργία 22/11

Απεργία σε όλους τους Δήμους της χώρας με διπλή συγκέντρωση στην Αθήνα (9πμ στο υπουργείο Παιδείας και 12 μεσ. στο υπουργείο Εργασίας) πραγματοποιεί την Τετάρτη 22 Νοέμβρη η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ  ζητάει την άμεση ανάκληση της εξαγγελίας του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου για την κατάργηση της Σχολής Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής. 

Επίσης οι εργαζόμενοι στους δήμους απαιτούν την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ επτά χρόνια πριν και παραμένουν σε ομηρία, την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., την άμεση καταβολή των αποδοχών-δεδουλευμένων στους συμβασιούχους που παραμένουν απλήρωτοι, την άμεση καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους που έχει καθυστερήσει χρόνια.

“Καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως με τη ρύθμιση Γαβρόγλου υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούν σε κλείσιμο χιλιάδες δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα πετώντας στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες βρεφοκόμους και νηπιαγωγούς. Αντί δηλαδή να φτιάξουμε νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τις χιλιάδες ελλείψεις που παρουσιάζονται και τα χιλιάδες παιδιά που μένουν έξω από τα βρεφοκομεία φτάνουμε στο σημείο να συζητάμε για την κατάργηση δομών με αποδεδειγμένο παιδαγωγικό έργο και την απόλυση προσωπικού με τεράστια εμπειρία εδώ και δεκαετίες”, αναφέρει μιλώντας στην Ε.Α. ο Κώστας Μεγαγιάννης μέλος του σωματείου των εργαζόμενων στο δήμο Αγ. Παρασκευής.

Μονιμοποίηση

“Στην συγκεκριμένη περίπτωση,  καθώς και στα υπόλοιπα αιτήματα της απεργίας αναδεικνύεται η σημασία της μάχης για μονιμοποίηση και μαζικές προσλήψεις. Θέλουμε μονιμοποίηση για τους χιλιάδες συμβασιούχους κάθε είδους που δουλεύουν στους δήμους, με αξιοπρεπείς μισθολογικές απολαβές ίσες με τους μόνιμους εργαζόμενους. Και ταυτόχρονα θέλουμε χιλιάδες νέες προσλήψεις για τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουμε σε όλους του δήμους της χώρας.

Στην Αγ. Παρασκευή το 40% των συναδέλφων είναι συμβασιούχοι ενώ τα κενά που υπάρχουν σε διάφορες υπηρεσίες είναι αδιανόητα. Η κυβέρνηση συνεχίζει την πιο άγρια μνημονιακή επίθεση. Από τη μεριά μας μόνος δρόμος είναι η αντίσταση, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες”, συνέχισε ο Κ. Μεγαγιάννης.