Εργατικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση συμβασιούχων και επικουρικών 29/11

Συγκέντρωση συμβασιούχων και επικουρικών θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 29/11, στη 1:30μμ, στην 3η και 4η ΥΠΕ. 

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε ανοιχτή σύσκεψη συμβασιούχων, επικουρικών και μόνιμων εργαζόμενων στα νοσοκομεία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Νοσοκομείων στις 22/11, στα γραφεία της ΕΝΙΘ. Ανάμεσα στις αποφάσεις ήταν η απεύθυνση στα σωματεία των νοσοκομείων, στην ΕΝΙΘ, στην ΠΟΕΔΗΝ, τον ΣΕΥΠΙΚΑ, την ΕΔΟΘ και όλα τα συνδικάτα να στηρίξουν την κινητοποίηση με στάση εργασίας (ακόμα δεν είχε ανακοινωθεί η απεργία της ΠΟΕΔΗΝ) και η οργάνωση συνελεύσεων, εξορμήσεων και συσκέψεων σε κάθε νοσοκομείο και χώρο δουλειάς. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επικουρικοί γιατροί από τα ΠΕΔΥ Τούμπας, Μαρτίου και Πύλης Αξιού, συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ από το Ιπποκράτειο ΓΝΘ, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και της Ψυχιατρικής Δομής Χανίων, συμβασιούχοι από το Βοήθεια στο Σπίτι, τον ΟΣΕΘ (πρώην ΟΑΣΘ), ενώ παρών ήταν και δικηγόρος για διευκρινίσεις πάνω στα νομικά ζητήματα. “Κοινή εκτίμηση ήταν ότι ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά χρειάζεται να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί με συντονισμένες κινητοποιήσεις για τη μονιμοποίηση όλων. Οι μάχες των επικουρικών που οι συμβάσεις τους είναι στον αέρα και οι επίτροποι αρνούνται την πληρωμή τους και των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που απολύονται τον Φεβρουάριο είναι πολύ κρίσιμες στο άμεσο διάστημα” υπογραμμίζει το δελτίο Τύπου εκδόθηκε μετά τη συνάντηση.