Γράμματα και σχόλια
ΔΣΘ: Δύο έδρες η Εναλλακτική Πρωτοβουλία

Στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η Εναλλακτική Πρωτοβουλία κατάφερε να διατηρήσει τις δύο έδρες που κατείχε στο ΔΣ, παίρνοντας 168 ψήφους και ποσοστό 4,8%. 

Δυστυχώς οι άλλες παρατάξεις της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς, η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΚΚΕ) και η Αυτόνομη Κίνηση (αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ) δεν κατάφεραν να εκλέξουν σύμβουλο, τόσο εξαιτίας του αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος όσο και λόγω της άρνησής τους στο δημόσιο κάλεσμα της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας για κοινή παρέμβαση στις εκλογές με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι πρώτοι σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας ήταν: Μπάμπης Κουρουνδής (73), Αρετή Σκουνάκη (72), Βασίλης Τσιγαρίδας (63), Όλγα Ακριτίδου (55), Ευκλείδης Μακρόγλου (50), Γιώργος Λογοθέτης (47), Σταύρος Συμεωνίδης (47), Αθηνά Πανταζάτου (42). Στην κάλπη του προέδρου, ο υποψήφιος πρόεδρος της Έναλλακτικής Πρωτοβουλίας Ζήσης Κλεισιάρης πήρε 179 ψήφους και ποσοστό 5,14%.

• Tην ώρα που η Eργατική Aλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο ξεκινούσε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.