ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Υπέρ ψήφισαν 59 ΕΛΜΕ (317 ψήφοι), κατά 19 ΕΛΜΕ (123 ψήφοι) και λευκό 4 ΕΛΜΕ (21 ψήφοι). Ακόμα, η Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ να προκηρύξει 24ωρη απεργία αν κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Επόμενη Γενική Συνέλευση Προέδρων θα γίνει μετά την απεργία.

Την Δευτέρα 21 Μάρτη συνεδρίασε το ΔΣ της ΔΟΕ και αποφάσισε να συντονιστεί με τους καθηγητές καλώντας  επίσης 24ωρη απεργία στις 30/3.

Οι εκπαιδευτικοί της «Τάξης μας» κυκλοφορούν προκήρυξη και κείμενο υπογραφών βάζοντας ξεκάθαρα το ζήτημα της κλιμάκωσης με απεργία διαρκείας. Η Γεωργία Κόφφα, καθηγήτρια μας δήλωσε.

«Προσπαθούμε να ασκήσουμε πιέσεις από τα κάτω για να βγει η απεργία διαρκείας διακινώντας το κείμενο υπογραφών. Θέλουμε να κινητοποιήσουμε όλους τους συνεδέλφους όχι μόνο αυτούς που είναι στις Παρεμβάσεις ή σε άλλες παρατάξεις. Στο δικό μου σχολείο, στο 1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, για παράδειγμα έχει υπογράψει και συναδέλφισσα που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο συνδικάτο. Στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση την Παρασκευή 18/3 υπέγραψαν αρκετοί νέοι συνάδελφοι που μπορεί να μην έρχονται σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις για διάφορους λόγους. Αυτήν την πρωτοβουλία την βλέπουν σαν ευκαιρία για να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Εταιρίες

Ταυτόχρονα, το Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών καλεί σε μαζικές καταλήψεις σχολείων ενάντια στις συγχωνεύσεις.

Η προκήρυξη που κυκλοφόρησε αναφέρει: «2000 σχεδόν σχολεία συγχωνεύονται, άλλα συνενώνονται και άλλα καταργούνται εντελώς. Χιλιάδες θέσεις εργασίας των καθηγητών μας θα χαθούν. Θα στoιβαχτούμε σε τμήματα με 30-40 μαθητές. Η εκπαίδευση παραδίδεται σε χορηγούς. Καπιταλιστικές εταιρίες θα κάνουν την εμφάνισή τους διεκδικώντας να βάλουν διαφημίσεις μέσα κι έξω απ' τα σχολεία μας. Η Διαμαντοπούλου ονειρεύεται διευθυντές-μάνατζερ που θα κόβουν και θα ράβουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και των βιομηχάνων. Τα κονδύλια στην Παιδεία πέφτουν κατακόρυφα.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει απλόχερα λεφτά στις τράπεζες, κανονίζει εισβολές στη Λιβύη, σπέρνει το ρατσισμό και συνεργάζεται με τους φασίστες.

Ήρθε η ώρα για την απάντηση του μαθητικού κινήματος! Τώρα είναι η στιγμή για καταλήψεις μέχρι την απόσυρση των μέτρων, για συντονισμό όλων των μαθητών και κοινό αγώνα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς μας. Καλούμε Γενικές Συνελεύσεις και αποφασίζουμε καταλήψεις μέχρι την απόσυρση των συγχωνεύσεων. Συντονιζόμαστε με όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Οι παρελάσεις είναι η ευκαιρία να τις μετατρέψουμε σε διαδηλώσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις με τα πανό των σχολείων μας και των καταλήψεων».

Το Συντονιστικό Αντίστασης, καλεί όλους τους μαθητές στη Συνέλευση του Συντονιστικού Αντίστασης την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 5μμ στην ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου γωνία, Σύνταγμα).