Η Αριστερά
ΕΝΑΝΤΙΑ: H ENωτική ANTIκαπιταλιστική Aριστερά στις εκλογές

Bγάλαμε την οργή στους δρόμους

Σε γενικό ξεσηκωμό βρέθηκαν από το Σάββατο το πρωί τα μέλη της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α οργανώνοντας εξορμήσεις σε γειτονιές, πλατείες, σταθμούς ΗΣΑΠ, πολυκαταστήματα και Λαϊκές Αγορές. Στόχος να απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στον κόσμο για να μετατρέψει τη θλίψη του για το θάνατο δεκάδων αθώων από τις πυρκαγιές, σε οργή ενάντια στην κυβέρνηση των κερδοσκόπων, με πορεία στη Βουλή τη Δευτέρα 27 Αυγούστου. 

 Σάββατο απόγευμα τα μέλη του ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α στα βόρεια προάστια οργάνωσαν εξόρμηση μπροστά στο πολυκατάστημα «The Mall». «Η εξόρμησή μας γινόταν την ίδια ώρα που καιγόταν ο Υμηττός», μας είπε η Δήμητρα. «Ηταν ένα τραγικό σκηνικό. Ο κόσμος ήταν σοκαρισμένος. Επαιρνε την προκήρυξη από τα χέρια μας που καλούσε στη διαδήλωση της Δευτέρας, μας έδινε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και δήλωνε ότι θα είναι εκεί. Μία γυναίκα άρχισε να στέλνει επιτόπου μηνύματα από το κινητό σε γνωστούς για τη διαδήλωση. Πολλοί ήταν αυτοί που δήλωναν ότι εμπρηστής είναι η κυβέρνηση και ότι  πρέπει να τιμωρηθούν και στις εκλογές. Ενας μαθητής από την Εύβοια πήρε αφίσες και προκηρύξεις της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α για να διακινήσει στην περιοχή του. Ενδεικτικό της διάθεσης που υπήρχε ήταν ότι δόθηκαν 34 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης».

«Την ώρα που καιγόταν ο Υμηττός τα μέλη της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α στα Εξάρχεια οργάνωναν εξόρμηση στη Λαϊκή της Καλλιδρομίου», μας είπε η Ευγενία. «Μοιράσαμε μαζικά τρικάκια που καλούσαν στη διαδήλωση  της Δευτέρας. Με σύνθημα ‘Μαύρο στη ΝΔ –να πληρώσουν οι εμπρηστές και οι δολοφόνοι- Δεν πενθούμε αλλά αντιστεκόμαστε- Στηρίζουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά’ απευθυνόμασταν στον κόσμο που ήταν πραγματικά οργισμένος. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε συζητήσεις γύρω από το τι είδους Aριστερά χρειαζόμαστε για να δώσει απαντήσεις στους κερδοσκόπους και την κυβέρνηση που τους υπηρετεί. Την εξόρμηση επαναλάβαμε το βράδυ της Κυριακής με γύρα στον κόσμο που βρισκόταν στις καφετέριες στην πλατεία Εξαρχείων. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό για να δώσουμε μία οργανωμένη απάντηση στο προμελετημένο έγκλημα της κυβέρνησης».             

Την ίδια ώρα εξόρμηση γινόταν στην Λαϊκή της Νεάπολης στην Νίκαια. «Με σύνθημα ο Καραμανλής είναι δολοφόνος και εμπρηστής όλοι τη Δευτέρα στα Προπύλαια, να τους μαυρίσουμε στις εκλογές να στηρίξουμε τη νέα Αντικαπιταλιστική Αριστερά κάναμε για πρώτη φορά εξόρμηση σε αυτή τη γειτονιά της Νίκαιας. Πολλοί ήταν αυτοί που έρχονταν στο τραπεζάκι για να ενημερωθούν και άφηναν το τηλέφωνό τους για να τους βρούμε και στη συνέχεια», μας είπε η Αμαλία. Ταυτόχρονα στο ΜΕΤΡΟ στον Αγ. Αντώνη στο Περιστέρι και στην πλατεία του Ιλίου γίνονταν αντίστοιχες εξορμήσεις.  

Το βράδυ της Κυριακής και ενώ ο αριθμός των αδικοχαμένων θυμάτων από τις πυρκαγιές είχε φτάσει κοντά στους 60, τα μέλη της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α συνέχιζαν την οργάνωση του συλλαλητηρίου της Δευτέρας, για να απαντήσουμε μαζικά σε αυτό το προμελετημένο έγκλημα. Κυριακάτικες βραδινές εξορμήσεις έγιναν στο Γουδί και στην πλατεία  της Ηλιούπολης και την προηγούμενη μέρα το βράδυ στην πλατεία Αγ. Λαζάρου στο Βύρωνα και στο Ελληνικό. «Στην πλατεία της Ηλιούπολης την Κυριακή το βράδυ στήσαμε το περίπτερο της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α και στη συνέχεια οργανώσαμε εξόρμηση για τη διαδήλωση της Δευτέρας στην πλατεία. Το περίπτερο άρχισε να λειτουργεί σαν ορμητήριο των ιδεών μας.  Ο κόσμος μίλαγε για τις ευθύνες της κυβέρνησης και συμφωνούσε ότι υπεύθυνες είναι οι περικοπές στην πυροσβεστική και η στήριξη των κερδοσκόπων με την αναθεώρηση του Αρθρου 24 που επιχείρησε η κυβέρνηση. Υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη επιβράβευση για την πρωτοβουλία», μας είπε η Χριστίνα. 

«Nτουντούκες»

Τη Δευτέρα στις 7 το πρωί εξόρμηση έγινε και στον ΗΣΑΠ του Πειραιά. «Μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις που καλούσαν στη διαδήλωση το απόγευμα. Πολλοί ήταν αυτοί που γυρνούσαν εκείνη την ώρα από τα νησιά από τις διακοπές και μόλις άκουγαν τη ντουντούκα που καλούσε στη διαδήλωση το απόγευμα, έρχονταν οργισμένοι και μας άρπαζαν τις προκηρύξεις από τα χέρια», μας είπε ο Χρήστος. «Ολοι έλεγαν ότι ένοχοι είναι η κυβέρνηση και οι κερδοσκόποι. Μία γυναίκα μάλιστα μας είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε δραστικές λύσεις, να ξεσηκωθούμε ενάντια στο έγκλημα, να απαιτήσουμε να δημευτεί η περιουσία των ενόχων και να μοιραστεί στον κόσμο που έχασε τα σπίτια του και τους συνανθρώπους του».      

Την ίδια ώρα δεκάδες μέλη της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α έκαναν εξόρμηση στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα ενημερώνοντας τους εργαζόμενους που πήγαιναν στη δουλειά τους. «Οργή, θυμός και αγανάκτηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν με τι διάθεση πήγαινε ο κόσμος στη δουλειά του τη Δευτέρα το πρωί», μας λέει ο Γιώργος. «Το κάλεσμα από τη ντουντούκα για την απογευματινή διαδήλωση, που άκουγε βγαίνοντας από το ΜΕΤΡΟ  ανταποκρίνονταν στην ανάγκη να εκφραστεί αυτή η οργή μαζικά. Πέρα από την υποκρισία για εθνική ομοψυχία, τα μέλη της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α μιλούσαν για τις ευθύνες της κυβέρνησης που τα δίνει όλα στους κερδοσκόπους. Ενας εργαζόμενος στάθηκε, άφησε 10 ευρώ και αγόρασε δύο φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης λέγοντας ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή ενάντια στο σύστημα. Συνολικά δώσαμε 21 φύλλα της εφημερίδας».


 

Περίπτερα της ΕΝΑΝΤΙΑ

ΑΘΗΝΑ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ σταθμός Μετρό 
ΠΑΝΟΡΜΟΥ σταθμός Μετρό
ΚΟΥΚΑΚΙ σταθμός Μετρό ΦΙΞ
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ σταθμός ΗΣΑΠ - Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 6/9 8μμ
Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ σταθμός ΗΣΑΠ 
ΚΥΨΕΛΗ κεντρ. πλατεία (αρχές Φωκίονος)
ΓΑΛΑΤΣΙ Γαλατσίου & Βεϊκου - Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 30/8 7μμ
ΕΞΑΡΧΕΙΑ Τοσίτσα & Πατησίων
ΒΥΡΩΝΑΣ πλατεία Δεληολάνη - Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 30/8 8μμ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ πλατεία Γαρδένια - Εγκαίνια: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9 8μμ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ κεντρική πλατεία, - Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9 8μμ πλατεία Κανάρια
Ν.ΣΜΥΡΝΗ κεντρική πλατεία
ΚΑΛΛΙΘΕΑ πλατεία Κύπρου
ΕΛΛΗΝΙΚΟ κεντρ. πλατεία Σουρμένων
ΓΛΥΦΑΔΑ Αγ.Τρύφωνας
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Πεζόδρομος - Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 6/9 7μμ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Πετρουπόλεως & Εθν.Αντιστάσεως - Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 6/9 7μμ
ΙΛΙΟΝ κεντρική πλατεία - Εγκαίνια: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9 7μμ
ΑΙΓΑΛΕΩ πλ.Εσταυρωμένου - Εγκαίνια: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ πλατεία ΗΣΑΠ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ πλατεία Σωτήρος
ΧΑΛΑΝΔΡΙ κεντρική πλατεία - Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 6/9 8μμ
ΦΑΡΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ κάτω πλατεία
ΜΑΡΟΥΣΙ πλατεία ΗΣΑΠ
Ν.ΙΩΝΙΑ πεζόδρομος Μ.Ασίας
 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ Πλατεία Κοραή πλατεία Λουδοβίκου (ΗΣΑΠ)
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Ακτή Μουτσοπούλου (απέναντι απο carrefour)
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ πλατεία Ελευθερίας πλατεία Ταξιάρχη 
ΝΙΚΑΙΑ πλατεία Περιβολάκι πλατεία Σπάθα
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ πλατεία Λαού
ΑΜΦΙΑΛΗ κεντρική πλατεία
ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ πλατεία Πηγάδα
Ν.ΦΑΛΗΡΟ πλατεία ΗΣΑΠ
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΕΝΤΡΟ  Τσιμισκή & Ναυαρίνου, - Εγκαίνια: ΤΡIΤΗ 11/9 Εγνατία & Αγ.Σοφίας
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ πεζόδρομος
ΧΑΡΙΛΑΟΥ Πάρκο Οσίας Ξένης 
ΤΟΥΜΠΑ Πάρκο Αγ.Θεράποντα
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ πλατεία Επταλόφου
 
ΓIANNENA Κεντρική πλατεία (Nομαρχία) - Εγκαίνια: ΤΡIΤΗ 11/9 
HPAKΛEIO πλατεία Eλευθερίας
XANIA δημοτική Aγορά
ΠATPA πλατεία Oλγας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Να τιμωρήσουμε τους ενόχους της μεγάλης καταστροφής
ΡΕΘΥΜΝΟ: ΣΑΒΒΑΤΟ 1/9, Δημοτικός Κήπος 6μμ

Περιοδείες στους εργατικούς χώρους

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8 

Νοσοκομείο Κρατικό Νίκαιας 11.30πμ Δήμος Πειραιά 9πμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΥΑΘ, ΔΕΗ Κέντρου 9πμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΙΚΑ, Εφορία 9πμ
Γραμματείες Πανεπιστημίου 11.30πμ
ΠΑΤΡΑ
Νοσοκομείο Αγ.Ανδρέας 9πμ
ΧΑΝΙΑ
ΕΛΤΑ 7πμ
ΟΑΔΥΚ
Δημόσιες Υπηρεσίες 
 

ΠΕΜΠΤΗ 30/8

ΙΚΑ Γαλάτσι 7πμ
Nοσοκομείο Λαϊκό 8μμ
Δημαρχείο Γαλάτσι 10πμ
Ελληνική Τράπεζα Δάφνης10πμ
Μέγαρο ΟΤΕ Μαρούσι 12μες 
Δημαρχείο Κερατσίνι 12μες
Εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 7μμ
Νοσοκομείο Μεταξά 9πμ
Αμαξοστάσιο ΟΑΣΑ Φούλκορ 4πμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τράπεζες 9πμ
Γραφεία Δήμων 10.30πμ
Νομαρχία 11.30πμ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Βιομηχανική Ζώνη 6πμ
Νοσοκομείο ΠΕΠΑΓΝΗ 9πμ
Νομαρχία 11πμ
Δημαρχείο 11πμ
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8

Δημαρχείο Κορυδαλλού 9πμ
Εθνοκάρτα Καλλιθέας 1μμ
Νοσοκομείο Τζάνειο 12μες 
Δήμος Νίκαιας 9πμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΛΤΑ Αμπελόκηποι 1μμ
ΟΤΕ Αμπελόκηποι 2μμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΟΤΕ, ΔΕΥΑΙ 7πμ
Εργοστάσιο Spider 3μμ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τράπεζες 9πμ
Διοικητικοί Πανεπιστημίου 9πμ
ΟΤΕ 10πμ
ΔΕΗ 10πμ
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9

Εθνική Τράπεζα (Μητροπόλεως) 9.30πμ
Εθνική Ασφαλιστική 11.30πμ
Αττικόν Νοσοκομείο 11.30πμ
Δημος N.Σμύρνης 8.30πμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Νοσοκομείο Δουρούτη 9πμ
Εργοστάσιο Δωδώνη 
Εργοστάσιο Νιτσιάκος
 

ΤΡΙΤΗ 4/9

Αμαξοστάσιο ΟΑΣΑ Πέτρου Ράλλη 6πμ
Νοσοκομείο ΚΑΤ 9πμ
Σκαραμαγκάς 10πμ
Bιβλιοπωλεία ΛIBANHΣ - IANOΣ - EΛEYΘEPOYΔAKHΣ 6μμ
ΔOΛ 7μμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εργοστάσιο Πλαστικά, ΔΕΠ
 

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9

Αμαξοστάσιο ΟΑΣΑ Βοτανικού 6πμ
Δημαρχείο Ν.Ηρακλείου 9.30πμ
Nοσ. Παίδων -Aγ.Σοφία -Aγλ. Kυριακού 8πμ
ΕΡΤ 10πμ
Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 5μμ
ΟΣΕ Πειραιά 11πμ
 

ΠΕΜΠΤΗ 6/9

Αμαξοστάσιο ΟΑΣΑ Ελληνικό 6πμ
Εργοστάσιο ΠΥΡΚΑΛ 9πμ
Νοσοκομείο Θριάσειο 9πμ
Nοσοκομείο Γενικό Πατησίων 9πμ
Nοσοκομείο Eυαγγελισμός 12μεσ
OTE Aλεξάνδρας 6πμ
OTE Kωλέτη 8πμ
Eφημ. EΛEYΘEPOTYΠIA 6.30μμ
ΙΝΤΡΑΚΟΜ 9.30πμ
ΟΣΕ (Καρόλου) 1μμ
Βιβλιοσυνεργατική 3μμ
ΗΣΑΠ Πειραιά 8.30πμ
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9

Αμαξοστάσιο ΟΑΣΑ Α.Λιόσια 6πμ
Γκαράζ Δήμου Ταύρου 6πμ
Διοικητικοί EKΠA 8.15πμ
Δημαρχείο Ταύρου 8.30πμ
ALPHA BANK Πειραιά 9πμ
Εθνική Τράπεζα Πειραιά 11πμ
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/9

Τεχνική Βάση Ο.Α 8.30πμ
Δημαρχείο Αγ.Δημήτριος 9πμ
 

ΤΡΙΤΗ 11/9

Τράπεζα EUROBANK N.Ιωνίας 6.30πμ
ΕΣΥΕ 10πμ

Στους χώρους δουλειάς

Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι πρώτες προεκλογικές περιοδείες της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α στους εργατικούς χώρους. Στον Ευαγγελισμό έγινε περιοδεία την Παρασκευή το πρωί με τον υποψήφιο γιατρό Θανάση Σταυρίδη. «Πήγαμε κυρίως σε τμήματα Διοικητικών και στη συνέχεια στους γιατρούς του νοσοκομείου», μας είπε η Μαρία. «Ο Θανάσης θύμιζε στους συναδέλφους του τις μάχες που έδωσαν οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων όλη την περασμένη χρονιά ενάντια στις επιθέσεις του Αβραμόπουλου, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στις περικοπές στα νοσοκομεία και εξηγούσε ότι ψηφίζοντας ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α ψηφίζουμε τις μάχες που δώσαμε και τις μάχες που θα συνεχίσουμε να δίνουμε απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ηταν πολλοί αυτοί που δήλωναν ότι πρέπει να τιμωρηθεί η κυβέρνηση για το σκάνδαλο των ομολόγων αλλά και να μην βγει ο Καρατζαφέρης στη βουλή αλλά δεν είχαν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Αλλοι έλεγαν ότι είχαν δει αφίσες της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α αλλά ήθελαν περισσότερη ενημέρωση, ενώ δύο εργαζόμενοι χρεώθηκαν προκηρύξεις για να διακινήσουν στον περίγυρό τους. Δόθηκαν συνολικά 15 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης».

Εξόρμηση έγινε την ίδια ημέρα και στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου. «Ανοίξαμε πολλές συζητήσεις εξηγώντας ότι ο Καραμανλής είναι στριμωγμένος από το κίνημα και γι’ αυτό προχωρά σε πρόωρες εκλογές», μας είπε η Χριστίνα. «Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι θα μας στηρίξουν, γιατί κάθε εβδομάδα είμαστε στο πλευρό τους σαν Eργατική Aλληλεγγύη. Αλλοι έλεγαν ότι δεν θέλουν ούτε τη ΝΔ αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ και ότι η επίσημη αριστερά δεν τους καλύπτει, ενώ συμφωνούσαν ότι ο Καρατζαφέρης πρέπει να μείνει εκτός βουλής. Ανοιξε πολύ συζήτηση και πέρα από τις εκλογές. Για το ποια μπορεί να είναι η λύση απέναντι στην αγορά και για το τί είδους αριστερά χρειάζεται το κίνημα. Μία εργαζόμενη χρεώθηκε υλικά για να διακινήσει τις ιδέες της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α».  

Στο Δήμο Νίκαιας έγινε η πρώτη εξόρμηση μετά την προκήρυξη των εκλογών την Παρασκευή. «Η διάθεση για συζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που η περιοδεία της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α κράτησε 3 ώρες», μας είπε η Μαντώ. «Οι περισσότεροι έλεγαν ότι για πρώτη φορά δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν στις εκλογές, αποκλείοντας τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη και δηλώνοντας ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ. Μεγάλο κομμάτι δήλωνε ότι χρειάζεται μία διαφορετική αριστερά που να ενώνει το κίνημα και να μην το διασπά ενώ τρεις εργαζόμενοι δήλωναν ότι θα στηρίξουν την ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α και προμηθεύτηκαν προκηρύξεις. Παρόλο που πολλοί έλλειπαν ακόμα σε καλοκαιρινή άδεια, δόθηκαν 10 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης». 

«Φοιτητές μέλη της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α κάναμε περιοδεία στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης», μας είπε ο Μάνος. «Μπαίναμε στα τμήματα με σύνθημα οι αγώνες μας ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές έτσι θα συνεχίσουμε όποιος και αν βγει, δίνοντας τον τόνο της αισιοδοξίας. Τονίζαμε ιδιαίτερα το ρόλο που έπαιξε το κίνημα της Παιδείας που τροφοδότησε όλο το κλίμα της πολιτικοποίησης σε όλες τις μάχες που άνοιξαν τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στα λιμάνια ακόμα και στη στάση του κόσμου στο ζήτημα των πυρκαγιών. Δώσαμε 10 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και τονίζαμε ότι η λύση βρίσκεται στο πόσο δυνατό κίνημα θα έχουμε μετά τις εκλογές και καλούσαμε σε ψήφο στην ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α που οργανώνει αυτές τις μάχες».

Eπιτροπές

«Δάσκαλοι μέλη της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α στα Χανιά κάναμε περιοδεία στο νοσοκομείο», μας είπε ο Σεραφείμ. «Μοιράζαμε την προκήρυξη που βγάλαμε σαν τοπική επιτροπή της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α για τα προβλήματα του νοσοκομείου τονίζοντας πως αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση του νοσοκομείου είναι οι περικοπές και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης ότι μετά και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φάνηκε καθαρά ότι η κυβέρνηση διαιωνίζει αυτή την κατάσταση και η αντιπολίτευση είναι ανίκανη να σταματήσει τη διάλυση της δημόσιας Υγείας. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τους αγώνες στο χώρο της υγείας και να δυναμώσουμε την επαναστατική αριστερά και στις εκλογές για να δώσουμε ακόμα πιο δυνατές μάχες. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική.  Αποτέλεσμα ήταν να δώσουμε 20 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και αρκετοί εργαζόμενοι μας ζήτησαν να τους φέρουμε ψηφοδέλτια, ενώ συζητήσαμε πώς θα χτίσουμε μία επιτροπή της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α μέσα στο νοσοκομείο. Με την ίδια επιτυχία και με τη συμμετοχή φοιτητών και άλλων εργαζομένων, συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις και τη Δευτέρα το πρωί στον ΟΤΕ και στις τράπεζες στο κέντρο των Χανίων».            

«Τη Δευτέρα το πρωί μέλη της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α έκαναν περιοδεία στη ΔΕΗ, στο Δήμο και στην Εφορία Καλλιθέας προπαγανδίζοντας το συλλαλητήριο για τις πυρκαγιές», μας είπε ο Δημήτρης. «Ηταν εντυπωσιακό ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν είχε τσιμπήσει στο παραμύθι περί εθνικής ομοψυχίας και μιλούσαν για τις ευθύνες της κυβέρνησης και επιβράβευαν την πρωτοβουλία της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α για να δοθεί οργανωμένη απάντηση στο έγκλημα της κυβέρνησης. Πολλοί έλεγαν ότι η κινητοποίηση χρειάζεται να στηριχτεί και από τα σωματεία και ότι χρειάζεται να τα πιέσουν να μπουν σε κίνηση παρά την προεκλογική περίοδο. Αλλοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την αντικαπιταλιστική Αριστερά στις εκλογές και άφησαν το τηλέφωνό τους για να τους ξαναβρούμε».