Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Απαλλάχτηκε ο Ουαλίντ

Την απαλλαγή του Αιγύπτιου μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ από την κατηγορία της κλοπής που του απέδιδαν με μήνυση οι τέσσερις τελεσίδικα καταδικασμένοι βασανιστές του, αποφάσισε το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά την περασμένη εβδομάδα.

Το Νοέμβριο του 2012, ο Ουαλίντ Τάλεμπ είχε πέσει θύμα πολύωρου βασανισμού από τον ιδιοκτήτη του φούρνου στον οποίο δούλευε στη Σαλαμίνα, το γιο του και δύο φίλους του. Οι δράστες είχαν αλυσοδέσει, άγρια βασανίσει και κλέψει τον Ουαλίντ, τον οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν αλλά και κατηγόρησαν για κλοπή.

Την εκδίκαση της υπόθεσης του βασανισμού σε πρώτο βαθμό, ακολούθησε τον Νοέμβριο του 2016 το Εφετείο, στο οποίο είχαν επιβληθεί ποινές 13, 5, 9 και 10 ετών, αντίστοιχα, κατά συγχώνευση και 3ετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους Γιώργο Σγούρδα, Σταμάτη Σγούρδα, Φρέντερικ Ζότο και Γιώργο Ζαχαριάδη, για τις κακουργηματικές πράξεις της αρπαγής, της ληστείας και της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Στον Σταμάτη Σγούρδα είχε αναγνωριστεί, όπως και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και η εκτέλεση της ποινής του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το αντιφασιστικό κίνημα στάθηκε στο πλευρό του Ουαλίντ όλα αυτά τα χρόνια, αναδεικνύοντας και τις σχέσεις των δραστών με τη Χρυσή Αυγή. Μετά από επτά αναβολές την τελευταία πενταετία στην εκδίκασης της μήνυσης για κλοπή στην οποία είχαν προχωρήσει οι δράστες ενάντια στο θύμα τους, ο Ουαλίντ είναι οριστικά αθώος και ελεύθερος και οι τέσσερις βασανιστές του καταδικασμένοι και στη φυλακή.