Εργατικό κίνημα
ΔΕΗ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Μεγαλόπολη, 6/12

Με ένα μεγάλο πρόγραμμα ενημερωτικών συγκεντρώσεων σε μονάδες και χώρους δουλειάς στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ οργανώνει το κατέβασμά της στην Πανεργατική της Πέμπτης 14/12.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ αναφέρεται ότι η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 14/12 είναι προειδοποιητική απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει ολόκληρα κομμάτια της παραγωγής ενέργειας ξεκινώντας από τις Λιγνιτικές Μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. “Να ακυρώσουμε τα σχέδια πώλησης μονάδων και ορυχείων και τις διαδικασίες διερεύνησης υποψήφιων αγοραστών”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται μια σειρά άλλα αιτήματα του κλάδου όπως η υπογραφή ΣΣΕ, οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού και η επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Κινητοποιήσεις

Η απόφαση για οργάνωση της συμμετοχής των εργαζόμενων της ΔΕΗ στην Πανεργατική έρχεται σαν συνέχεια των δυο μεγάλων κινητοποιήσεις που οργάνωσε το Συντονιστικό Ενάντια στην Πώληση Μονάδων Ενέργειας στη Φλώρινα στις 4/12 και στη Μεγαλόπολη στις 6/12.

“Ήταν δυο σημαντικές κινητοποιήσεις που δείχνουν τη διάθεση τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και των εργαζόμενων να παλέψουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στα ξεπουλήματα. Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η οργάνωση της πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 14/12 ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσει και το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αλλά και το Συντονιστικό για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας”, ανέφερε στην ΕΑ ο Σαράντος Αλεξανδρής μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης. “Άλλωστε η απόφαση του Συντονιστικού είναι ξεκάθαρη ζητώντας από την διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να προχωρήσει στον προγραμματισμό μαζικών κινητοποιήσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Αν η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ δεν ακολουθήσει τις αποφάσεις του Συντονιστικού τότε θα αποφασίσουμε από μόνοι μας την συνέχεια. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει το ξεπούλημα της παραγωγής σε ιδιώτες”.