Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Μετς: Έξω οι φασίστες από τα γήπεδα

Ανάμεσα στα εννέα άτομα που συνελήφθησαν στις 9/12 για ενέδρα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά από αγώνα βόλεϊ με τον Εθνικό Πειραιώς στο Μετς, είναι ο μετακλητός υπάλληλος της Βουλής στη Χρυσή Αυγή και υποψήφιος βουλευτής, Ανδρόνικος Σίμος. 

Οι επιτιθέμενοι έκαναν φθορές σε αυτοκίνητα και έκαψαν μοτοσικλέτες. Ο Σίμος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής με το ερώτημα της απόλυσης. Εκτός από στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου (όπως άλλωστε και ο Ζέρβας, ο πρώτος μετακλητός υπάλληλος της ΧΑ που πέρασε πειθαρχικό), ο Σίμος είναι μέλος και της κεντρικής επιτροπής.

Πέρα από την εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ για την ταυτότητα και τις ιδιότητες του χρυσαυγίτη χούλιγκαν (αντιθέτως διάφορα μέσα τονίζουν την καταγωγή ενός άλλου από τους συλληφθέντες), το ίδιο το γεγονός μας θυμίζει τι ρόλο παίζουν οι νεοναζί στα γήπεδα: οι συλληφθέντες ήταν ηλικίας από 16 ως 39 ετών. Ο κόσμος του γηπέδου αυτής της ηλικίας είναι μια από τις δεξαμενές της εγκληματικής οργάνωσης εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώταρος είχε στήσει πυρήνα οπαδών, τη Γαλάζια Στρατιά, που εξαπέλυσε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών με αφορμή την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου και στη συνέχεια με αφορμή τον αγώνα Ελλάδας-Αλβανίας το 2004.