Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
17 Μάρτη - Διεθνής μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή: Ξεκινάει η καμπάνια

Βιέννη

Προχωράνε σε Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης τα βήματα για τη μεγάλη Διεθνή Ημέρα αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης στις 17 Μάρτη του 2018 με ταυτόχρονη οργάνωση μεγάλων συλλαλητηρίων σε δεκάδες πόλεις. 

Στην Αθήνα το κάλεσμα είναι για το Σάββατο 17Μ στις 3μμ στην Ομόνοια με πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ. Στην κατεύθυνση της οργάνωσης ενός μαζικού συλλαλητηρίου η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 9/1/18 στις 7μμ στο Ρομάντσο, στην οδό Αναξαγόρα 3 στην Ομόνοια. Ήδη την περασμένη Παρασκευή στο City Plaza πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων με θέμα τον συντονισμό της διοργάνωσης της 17Μ στην Αθήνα. 

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί κάθε σωματείο, σύλλογο φοιτητών, συλλογικότητα, φορέα, οργάνωση, δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την οργανωμένη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο και έχει κυκλοφορήσει σχέδιο ψηφίσματος που μπορείτε να βρείτε στο σάιτ της ΚΕΕΡΦΑ (http://www.antiracismfascism.org/). Ήδη αποφάσεις συμμετοχής στις 18 Μάρτη έχουν πάρει σε συνελεύσεις του η ΣΓΤΚΣ και η ΣΕΥΠ, οι δύο κατειλημμένες σχολές του ΤΕΙ Αθήνας.

Το κάλεσμα για τη διοργάνωση και της φετινής μέρας διεθνούς δράσης αποφασίστηκε στη Διεθνή Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Οκτώβρη στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρούφ στην Αθήνα με συμμετοχή αντιρατσιστών-αντιφασιστών από δέκα χώρες. 

Μια εβδομάδα αργότερα στο Λονδίνο, τη συμμετοχή του στη διεθνή μέρα δράσης κατά του φασισμού, του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού το Σάββατο 17 Μάρτη 2018 αποφάσισε η πανεθνική συνδιάσκεψη του “Stand up to Racism” (SUTR) με τη συμμετοχή πάνω από 1300 ακτιβιστών, εργαζομένων, συνδικαλιστών κλπ από πολλές πόλεις και γειτονιές της Βρετανίας. Την πρόταση για το συλλαλητήριο μετέφερε στο Λονδίνο εκ μέρους της Διεθνούς Διάσκεψης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο γήπεδο του Ρουφ στην Αθήνα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Αποφασίστηκε στις 17 Μάρτη να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στο Λονδίνο, τη Γλασκώβη και το Κάρντιφ. 

Στα πλαίσια της οργάνωσης της 17Μ στη Βρετανία το SUTR οργανώνει στις 4 Φλεβάρη πανεθνική Συνδιάσκεψη σωματείων με στόχο μια τεράστια 17Μ. ¨Όπως αναφέρει στην πρόσκλησή της προς τα συνδικάτα:

«Πέρυσι πάνω από 30.000 διαδήλωσαν μαζί μας, ας κάνουμε την διαδήλωση της επόμενης χρονιάς τη μεγαλύτερη στέλνοντας ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα ενάντια στον, φασισμό, το ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό. Τα συνδικάτα είναι ο θεμέλιος λίθος του αντιρατσιστικού κινήματος. Ελάτε στη συνδιάσκεψη να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους αντιρατσιστές μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς». 

Τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια έχει αποφασίσει και το UAF (Ενωμένοι ενάντια στον φασισμό) της Βρετανίας. Όπως αναφέρει «η υποστήριξη του Τραμπ στους δολοφόνους του Σάρλοτσβιλ και τα λάικ του στο φασιστικό κόμμα «Βρετανία Πρώτα» σημαίνει για εμάς ένα πράγμα: Αρκετά! Υa Basta! Στις 17M Ελάτε να διαδηλώσετε με τα μπλοκ του UAF”.

Επόμενα βήματα

Τα οργανωτικά βήματα για τις 17Μ έχουν ξεκινήσει και στη Γαλλία, όπου πάνω από 1000 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο 16/12 στο Μαντόν στα σύνορα με την Ιταλία, με συνθήματα «Ανοίξτε τα σύνορα», «καλοδεχούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες», «άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες», «κλείστε τα κέντρα κράτησης». Την Τρίτη 19/12 ήταν προγραμματισμένη στο Παρίσι συνάντηση των οργανώσεων και συλλογικοτήτων που το διοργάνωσαν (όπως πχ ο Συντονισμός των Sans-Papiers) για να βάλουν τα επόμενα βήματα και κυρίως την οργάνωση της 17 Μάρτη στο Παρίσι. 

Στις 2 Οκτώβρη σε μια προπαρασκευαστική συνάντηση του αντιρατσιστικού κινήματος στην Ιστανμπούλ, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από μια σειρά αντιρατσιστικές συλλογικότητες, αριστερές οργανώσεις, οργανώσεις για ανθρώπινα δικαιώματα, συνδικαλιστές αποφασίστηκε η συμμετοχή στη διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού στη χώρα που συνεργάζεται με την ΕΕ στο κλείσιμο των συνόρων σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η φετινή 17 Μάρτη στις χώρες που υπάρχει σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς και έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός.

Στην Αυστρία όπου το φασιστικό FPO ορκιζόταν τη Δευτέρα 18/12 στη νέα κυβέρνηση μαζί με το δεξιό κόμμα, οι αντιφασίστες την υποδέχονταν από τις 8 το πρωί με ένα μαζικό συλλαλητήριο πάνω από δέκα χιλιάδων ανθρώπων. 

Για τα βήματα που γίνονται στην Αυστρία μας ενημέρωσε ο Ντέιβιντ Άλμπριχ, μέλος της «Αριστερής Στροφής Τώρα». Η αδελφή οργάνωση του ΣΕΚ στην Αυστρία πριν από μερικές μέρες κέρδισε το δικαστήριο ενάντια στη μήνυση που της είχε υποβάλλει ο ηγέτης του φασιστικού FPO Χάινζ Κρίστιαν Στράσε για την καμπάνια «Γαμήστε τον Στράσε!» - τον οποίο ο δικαστής χαρακτήρισε «κλαψιάρη»: 

«Αυτή η απόφαση ήρθε λίγο πριν τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο παραδοσιακό δεξιό κόμμα και τους φασίστες, όπου οι τελευταίοι θα αναλάβουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας και το νέο υπουργείο Ασφάλειας της Πατρίδας με υπουργό τον ίδιο τον Στράσσε. Το όνομα του υπουργείου έχει το ίδιο όνομα με τις φασιστικές δυνάμεις της Αυστρίας τις δεκαετίες του ’20 και του ’30. Η Αριστερή Στροφή Τώρα είναι μια από τις ηγετικές αντιφασιστικές οργανώσεις της Αυστρίας και συμμετέχει σε μια πλατιά συμμαχία οργανώσεων που κάλεσαν στις κινητοποιήσεις στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Επόμενα βήματα ένα τεράστιο αντι-κυβερνητικό συλλαλητήριο τον Γενάρη και η συμμετοχή στη μέρα ενάντια στον ρατσισμό στις 17 Μάρτη». 

Κινητοποιήσεις έγιναν και στη γειτονική Τσεχία. Όπως μας μεταφέρει ο Μάρτιν, «στην Πράγα επί τρεις μέρες εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιρατσιστές διαδηλώσαμε και πολιορκήσαμε την διάσκεψη των ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων της «Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας» που ήταν καλεσμένη στις 15-16 Δεκέμβρη σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη με τη συμμετοχή του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, του ολλανδικού PVV, του αυστριακού FPÖ, της ιταλικής Λίγκας του Βορρά και άλλων». 

«Διαδήλωση στις 17 Μάρτη θα γίνει και στην Βαρσοβία» μας μεταφέρει ο Αντρέι Ζεμπρόφσκι από την Πολωνία, προσθέτοντας ότι «πριν από λίγες βδομάδες χιλιάδες αντιφασίστες κατεβήκαμε στο δρόμο για να πούμε ΟΧΙ στην άμεση απειλή του φασισμού καθώς χιλιάδες εθνικιστές και φασίστες συμμετείχαν σε ένα μαζικό συλλαλητήριο, με αφορμή τον εορτασμό της Μέρας Ανεξαρτησίας της Πολωνίας».  

«Στη Δανία έχουμε ήδη αποφασιστεί συνελεύσεις στις αρχές Γενάρη ώστε να ξεκινήσει η διοργάνωση συλλαλητηρίων στην Κοπεγχάγχη, το Οντένσε και το Άαρχους ενώ προωθούμε το κάλεσμα της Αθήνας και σε πολλές τοπικές ομάδες στην υπόλοιπη Δανία» μας ενημερώνει η Λένε, που τον Οκτώβριο ήταν στην Αθήνα στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση. 

Αλλά και στη Νορβηγία, όπως μας ενημερώνει η Μάριετ, «το κόκκινο κόμμα της Νορβηγίας, Rødt ψήφισε στην ετήσια συνδιάσκεψή του να πάρει πρωτοβουλίες σε πανεθνικό και τοπικό επίπεδο για να οργανωθούν διαδηλώσεις με αφορμή τη διεθνή μέρα του ΟΗΕ κατά του ρατσισμού». Ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ώστε στη φετινή μέρα κατά του ρατσισμού να γίνουν διαδηλώσεις σε μια σειρά από νέες χώρες όπως η Φινλανδία, όπου στις 6 Δεκέμβρη τη Μέρα Ανεξαρτησίας της, πάνω από 3000 αντιφασίστες πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση απέναντι σε 2000 φασίστες στο Ελσίνκι, ενώ πάνω από 16.000 άνθρωποι είχαν συμμετάσχει σε μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πόλη τον Σεπτέμβριο. 

«Στις 21 Μάρτη του 2018 θα έχουμε δημοτικές εκλογές όπου τα κόμματα της ακροδεξιάς (PVV και το φασιστικό κόμμα Φόρουμ για τη Δημοκρατία) απειλούν να εκλέξουν συμβούλους. Έχουμε εκδώσει ήδη μια διακήρυξη που καλεί στη διαδήλωση στις 17 Μάρτη την οποία υπογράφουν 20 οργανώσεις και αναμένουμε να την υπογράψουν όλα τα κόμματα της Αριστεράς. Στις 18 Γενάρη υπάρχει στο Άμστερνταμ, ανοιχτή σύσκεψη για να οργανώσουμε τη 17Μ» τόνισε ο Εβούτ Φάν ντεν Μπεργκ από το αντιρατσιστικό κίνημα στην Ολλανδία.


 

Γαλλία

Το περασμένο Σάββατο 16 Δεκέμβρη στο Μαντόν στα σύνορα με την Ιταλία, πάνω από 1000 διαδηλωτές, μετανάστες, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι από όλη τη Γαλλία, φτάσαμε μέχρι τα κάγκελα που έβαλε η αστυνομία για να εμποδίσει τη διαδήλωση να περάσει τα σύνορα. 

Κάθε χρόνο, μετανάστες και πρόσφυγες πεθαίνουν προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, κατατρεγμένοι από τον πόλεμο και την εξαθλίωση που τους επιβάλλεται στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή ή στην Ασία για να βρουν άσυλο σ’ αυτό που ονομάζεται «χώρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων». 

Ο δρόμος από τη Βεντιμίλια στην Ιταλία ήταν μέχρι πρόσφατα το επιλεγμένο πέρασμα για να φτάνουν στη νοτιοανατολική Γαλλία. Αλλά η πολιτική της κυβέρνησης του Μακρόν όλο και σκληραίνει για τους μετανάστες. Ο δηλωμένος στόχος του υπουργού Εσωτερικών είναι να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων, να σκληρύνει τις όρους πρόσβασης στη στέγη, να καταστείλει ακόμα περισσότερο τους μετανάστες μέσω της κράτησης σε στρατόπεδα.

Η δυναμική μας πορεία ξεκίνησε από το σταθμό του Μαντόν-Γκαραβάν, που χρησιμεύει ως παράνομο στρατόπεδο συγκέντρωσης, για να φτάσουμε στα σύνορα δίπλα στη θάλασσα, όπου φωνάξαμε συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων, την ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης, τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και προσφύγων, την κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου, την υποδοχή των μεταναστών και προσφύγων, το σταμάτημα της καταστολής ενάντια στους αλληλέγγυους. 

Με αυτή μας τη διαδήλωση στα σύνορα βάλαμε την πρώτη πέτρα για να κτίσουμε την οργάνωση της διαδήλωσης στις 17 Μάρτη 2018 στη Γαλλία.

Αναντά Κοταντέν
μέλος NPA


 

Τα εγκλήματα της ΕΕ

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό που πραγματοποιήθκε την περασμένη βδομάδα στις Βρυξέλλες ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά ότι πρόκειται για συνειδητούς εγκληματίες ρατσιστές. 

Η Σύνοδος δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα λόγω διαφωνιών και θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με νέα σύνοδο τον Ιούνη. Όμως μην φανταστεί κανείς ότι ίδρωσε το αυτί κανενός μήπως σταματήσουν να πνίγονται άνθρωποι στη Μεσόγειο ή σταματήσουν τα βασανιστήρια, οι βιασμοί και τα σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη. Το μόνο στο οποίο υπήρχε συμφωνία ήταν η ένταση της εφαρμογής των ρατσιστικών συμφωνιών με τη Λιβύη και την Τουρκία. 

Οι διαφωνίες αφορούσαν αποκλειστικά το ζήτημα της ανακατανομής των προσφύγων στο εσωτερικό της ΕΕ με την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Πολωνία να μην αποδέχονται ποσόστωση και υποχρέωση υποδοχής. Είχε προηγηθεί πρόταση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ για τερματισμό της συζήτησης για την αναλογική κατανομή προσφύγων γιατί «το θέμα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό διχαστικό»! 

Οι παντοδύναμοι μηχανισμοί της ΕΕ και οι ηγέτες των κρατών της, που όταν είναι να επιβάλουν άλλο ένα μνημόνιο λιτότητας είναι ικανοί να προβούν σε κάθε είδους πειθαναγκασμό και εκβιασμό, όταν φτάνει το ζήτημα στους πρόσφυγες δεν μπορούν να επιβάλουν στα κράτη-μέλη της Ένωσης να πάρουν έστω 200 πρόσφυγες. Και η εξήγηση γι’ αυτό είναι απλή.

 Όταν στην καρδιά της πολιτικής της ΕΕ είναι η «Ευρώπη-Φρούριο». Όταν ακόμη και η Διεθνής Αμνηστία έχει φτάσει να αντιμετωποίζει την ΕΕ σε νο1 κίνδυνο για τα εγκλήματα που έχουν σημάνει οι ρατσιστικές συμφωνίες με την Τουρκία και τη Λιβύη. Όταν η Μέρκελ, ο Μακρόν και ο Τζεντιλόνι αντιμετωπίζουν χιλιάδες ανθρώπους σαν σκουπίδια που πρέπει να μεταφερθούν και να μοιραστούν αναλογικά στους απέναντι κάδους. Τότε πώς να μην αποθρασσύνονται οι κάθε λογής Λεπέν;

Είναι χαρακτηριστική από αυτήν την άποψη η δήλωση της Μέρκελ μετά το πέρας της Συνόδου ότι διαπιστώθηκε «πρόοδος» όσον αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, κυρίως μέσω του Συμφώνου για τους Πρόσφυγες με την Τουρκία και της συνεργασίας με τη Λιβύη. Πρόοδος, λοιπόν η Λιβύη! Από το δουλεμπόριο του 18ου αιώνα στη αποικιοκρατία το 19ο στα σκλαβοπάζαρα του 21ου, η Ευρώπη είναι διαχρονικά συνυφασμένη με την «πρόοδο». 

Αλλά η Μέρκελ δεν είναι η μόνη. Εξίσου ρατσιστική είναι η στάση της Ιταλίας (που τα ΜΜΕ λίγο-πολύ παρουσιάζουν σαν τον καλό «σύμμαχο της Ελλάδας στο μέτωπο του νότου»). Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο πρωθυπουργός Τζεντιλόνι επιδίωξε στα πλαίσια της Συνόδου συνάντηση με τους ηγέτες της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας με στόχο αντί για ανταπόκριση στο αίτημα για μετεγκατάσταση προφύγων, να λάβει προσφορά ύψους 35 εκατ. ευρώ από τους «4 της ομάδας Βίζεγκραντ», προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της ανάσχεσης των προσφυγικών ροών από τη Λιβύη... 

Kαι ο Τσίπρας 

Απόλυτα ευθυγραμμισμένος σε αυτό το μήκος κύματος ήταν ο Τσίπρας που στις Βρυξέλλες πήγε να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον Ερντογάν για τους πρόσφυγες. Όπως δήλωσε: «Στο πλαίσιο του Συμβουλίου εκφράσθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα. Τόνισα επίσης την σημασία που έχει, η ΕΕ – ειδικά αυτήν την περίοδο – να εντείνει τη συνεργασία με την Τουρκία στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας... Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι ενώ υφίστανται ακόμα έστω και μειωμένες οι ροές η διαδικασία που απαιτείται για το άσυλο είναι χρονοβόρες». 

Τι σημαίνει να «εντείνει» τη συνεργασία με την Τουρκία; Σημαίνει πίεση για πιο αποτελεσματικό μπλοκάρισμα των προσφύγων από τον Ερντογάν στην Τουρκία και επιτάχυνση στην Ελλάδα των διαδικασιών που θα απορίπτουν -και όχι θα παρέχουν- το άσυλο, δηλαδή επιτάχυνση των απελάσεων. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση μέσα στο Δεκέμβρη ετοιμάζεται να προχωρήσει στα εξής βήματα: Μέχρι το τέλος του χρόνου ο Μουζάλας πηγαίνει στην Άγκυρα για συνάντηση με τον ομολογό του. Και επιπλέον, (σύμφωνα με την Καθημερινή 15/12) «η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου για το άσυλο, με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί ίσως και την επόμενη εβδομάδα. Ο στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία» καθώς ο ισχύων νόμος «δίνει τη δυνατότητα στους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα να προσφύγουν έως και 4 φορές για την επανεξέταση του αιτήματός τους».

Δίπλα στην εφαρμογή αυτής της άθλιας πολιτικής, ο πρωθυπουργός δεν ξέχασε να γλείψει την ρατσιστική καμπάνια της ΝΔ και των «Γαληνών» στη Λέσβο δηλώνοντας ότι «είναι καχύποπτες οι τοπικές κοινωνίες και ενδεχομένως να έχουν το δίκιο τους».

Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και δήμαρχοι συναγωνίζονται ποιος θα πρωτοκάνει τα νησιά της αλληλεγγύης, νησιά της καχυποψίας, και το μέλλον μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ακόμη και πιο ζοφερό. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε άρθρο του ο παραιτηθείς πέρσι τέτοιον καιρό πρώην γ.γ. του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (την περίοδο που συντάχτηκε ο ισχύων νόμος για το άσυλο) Β. Παπαδόπουλος: «Αν τελικά η “Συμφωνία” Ε.Ε. - Τουρκίας δεν έχει ακόμη πλήρως εφαρμοστεί... αυτό οφείλεται στη σθεναρή αντίδραση οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και δημόσιων λειτουργών». 

Ο δρόμος για να τους σταματήσουμε περνάει από τις 17 Μάρτη του 2018! Από την Λέσβο μέχρι το Καλαί, από το Λονδίνο μέχρι την Κωνσταντινούπολη και από την Βαρκελώνη μέχρι την Βαρσοβία να πλημμυρίσουμε τους δρόμους και να υψώσουμε στην Ευρώπη και στον πλανήτη ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ρατσισμό και τον φασισμό.


Πράγα

Φραγκφούρτη


Συναυλία αλληλεγγύης οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στο Γκαγκάριν το Σάββατο 20 Γενάρη στις 8μμ.
Όπως αναφέρει στο κάλεσμα της:

«Σας καλούμε να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να ενισχύσετε οικονομικά τις τις καμπάνιες της ΚΕΕΡΦΑ, την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών. 

Η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζεται στην ενίσχυση σας, των σωματείων και των κινήσεων σας για να σταθεί στο ύψος που απαιτεί η μάχη κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού! 

Ελάτε όλοι και όλες στη συναυλία για να δυναμώσουμε την αντίσταση στο φασισμό και το ρατσισμό, για να νικήσει η ελπίδα και όχι η απελπισία! Ενισχύστε οικονομικά την ΚΕΕΡΦΑ! ( ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65,  IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 ΚΩΔ. SWIFT ETHNGRAA)