Εργατικό κίνημα
Συνέδριο ΠΟΕ-ΔΟΥ

Με αριστερή διάσπαση στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚΙ) έκλεισε το συνέδριο της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Το κομμάτι που έσπασε, εκλέγει 2 έδρες στο νέο ΔΣ της ομοσπονδίας, η ΑΣΚΙ 4, η ΔΑΣ (ΚΚΕ) 3 ενώ 6 έδρες πήρε η πρώην ΠΑΣΚΕ. Πρώτη δύναμη βγήκε για άλλη μια φορά η ΔΑΚΕ (12 έδρες) που όμως δεν έχει την πλειοψηφία και δεν θα μπορεί να κάνει διοίκηση μόνη της.

“Μέσα στο ίδιο το συνέδριο δώσαμε μάχη κατ' αρχήν για τη συμμετοχή στην απεργία και καταφέραμε να σταματήσουμε το συνέδριο την ώρα της πανεργατικής” ανέφερε ο Μάκης Γεροντίδης εκλεγμένος σύνεδρος με το συνδυασμό Εργατική Αλληλεγγύη στο νομό Πέλλας. 

“Ωστόσο βασικό θέμα του συνεδρίου ήταν η αντιμετώπιση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Από την αρχή του 2017 οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί έφυγαν από το Υπ.Οικ. και υπάγονται στην ΑΑΔΕ. Με την έναρξη του 2018 θα έχουμε την αξιολόγηση όλων των εργαζόμενων στις εφορίες και στα τελωνεία. Η αξιολόγηση θα γίνει από τους προϊστάμενους και θα τοποθετήσουν τους εργαζόμενους σε περιγράμματα θέσεων που η κάθε θέση θα έχει και διαφορετικό μισθό ανάλογα με τον αν πετυχαίνονται οι στόχοι. Είναι ένα πείραμα και για το υπόλοιπο δημόσιο, για εξατομικοποιημένους μισθούς και για κυνήγι στόχων. Το συνέδριο πήρε ομόφωνη απόφαση ενάντια στην αξιολόγηση αλλά το δεξιό κομμάτι προσανατολίζεται να κάνει προτάσεις για κάποια καλύτερη αξιολόγηση“. 

“Η ΑΑΔΕ και όλοι εμείς οι υπάλληλοί της πλέον δεν λειτουργούμε με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αφού ο κανονισμός της ΑΑΔΕ τον υπερκαλύπτει με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρομερά ζητήματα σε μισθολογικά, εργασιακά, ακόμα και οργανωτικά θέματα στη λειτουργία και τις θέσεις μας. Είναι προοίμιο του τι θέλουν να κάνουν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Από την μεριά μας χρειάζεται να πούμε ένα μεγάλο όχι. Στα γκισέ ο λαός αναστενάζει σαν φορολογούμενος αλλά το ίδιο παθαίνει και ο εργαζόμενος εφοριακός που προσπαθεί με πενιχρά μέσα και μειωμένους μισθούς να φορολογήσει όχι το κεφάλαιο αλλά τον διπλανό του” ανέφερε στην ΕΑ ο Γιώργος Ρόδης σύνεδρος με το κομμάτι της αριστερής διάσπασης που έφυγε από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.