ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Την Τρίτη 22 Μάρτη, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε προς το τυπογραφείο σε εξέλιξη βρίσκονταν συνελεύσεις σε σχολές της Αθήνας και της περιφέρειας. Είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι συνελεύσεις στα ΕΜΜΕ της Αθήνας και στους Χημικούς Μηχανικούς στην Πάτρα με αποφάσεις για διήμερες καταλήψεις την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Την προηγούμενη Πέμπτη 17/3 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε φοιτητικό συλλαλητήριο από τις σχολές που βρίσκονταν σε κατάληψη μετά τις συνελεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Στη διαδήλωση συμμετείχαν με τα πανό τους οι καταλήψεις του Πολυτεχνείου (απόφαση για κατάληψη είχαν πάρει οι 7 από τις 9 σχολές), ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού, ο Σύλλογος Φοιτητών Φαρμακευτικής και η κατάληψη του Μαθηματικού.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την χρηματοδότηση σε 44 νοσοκομεία και 20 ΑΕΙ και ΤΕΙ επειδή δεν έχουν δώσει τα οικονομικά στοιχεία για τα έσοδα, τις δαπάνες, τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις τους. Ανάμεσα σε αυτά είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πάντειο, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Η κλιμάκωση με καταλήψεις σε όλες τις σχολές, η σύνδεση με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που παλεύουν ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, αλλά και με το εργατικό κίνημα συνολικά είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσουν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.