Εργατικό κίνημα
Εκλογές στα σωματεία: Αγ. Σάββας - Στην πρώτη γραμμή

Σε εκλογές για νέο ΔΣ του σωματείου αλλά και για αντιπρόσωπους στην ΠΟΕΔΗΝ προχωράνε οι εργαζόμενοι στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγ. Σάββας, την 1η Φλεβάρη. Η Κατερίνα Πατρικίου από την Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία (ΕΑΠ) στον Άγιο Σάββα μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη: 

Το νοσοκομείο του Αγ. Σάββα την 1η Φλεβάρη πάει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο πρωτοβάθμιο σωματείο και για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Σαν ΕΑΠ θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί με τους συναδέλφους πάνω στο νήμα των σημαντικών κινητοποιήσεων που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. 

Το σωματείο του Αγ. Σάββα πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια στο πανυγειονομικό κίνημα σαν ένα κέντρο συντονισμού και δράσης που έχει πετύχει να συσπειρώσει γύρω του, όχι μόνο τους εργαζόμενους του δικού μας νοσοκομείου, αλλά και σωματεία και εργαζόμενους από τα άλλα νοσοκομεία. Οι πρωτοβουλίες που πήραμε από τα κάτω ανάγκασαν αρκετές φορές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου να μπουν σε κίνηση και να διεκδικήσουν.

Σαν σωματείο πρωτοστατήσαμε στη μάχη των καθαριστριών και των εργατών καθαριότητας μέσα στα νοσοκομεία. Σήμερα έχουμε καταφέρει να πετάξουμε έξω από το νοσοκομείο τον εργολάβο. 

Συνολικότερα συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη για τους ελαστικά εργαζόμενους. Βρεθήκαμε στη μάχη των επικουρικών για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους για ένα χρόνο ακόμα. Το ίδιο κάναμε και για τους συναδέλφους της φύλαξης που επίσης ήταν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Βρεθήκαμε μαζί στη μάχη με τον κόσμο του ΟΑΕΔ, που πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα η ανανέωση των συμβάσεών τους.

Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία. Κάθε χρόνο μένουμε όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι. Η δουλειά βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα και αυτό σημαίνει ακόμα χειρότερες συνθήκες περίθαλψης για τον κόσμο. Και προφανώς θέλουμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία. Η εικόνα που υπήρχε την προηγούμενη χρονιά ήταν πως πριν καν τελειώσει το 2017, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είχαν στερέψει. Σε μια σειρά από νοσοκομεία υπήρχαν φαινόμενα απληρωσιάς, όπως στον Αγ. Σάββα που αυτή τη στιγμή υπάρχει κομμάτι κόσμου που δεν έχει πληρωθεί τον Δεκέμβρη. Επίσης εν έτει 2018 συνεχίζουμε να βλέπουμε τεράστιες ελλείψεις υλικών σε μια σειρά από νοσοκομεία. Για όλα αυτά μπροστά μας έχουμε άμεσα μια μεγάλη και σημαντική απεργία στις 25 Γενάρη. Τις επόμενες μέρες χρειάζεται να την οργανώσουμε ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και από το δικό μας νοσοκομείο. 

Ο αγώνας δεν μπορεί να είναι μεμονωμένος. Θέλουμε τη σύνδεση με όλους τους συναδέλφους πανελλαδικά για να δίνουμε αυτές τις μάχες στα πρωτοβάθμια σωματεία μας και να αναδείξουμε ότι η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και να οργανώνει τους αγώνες και να μπορεί να νικάει σπάζοντας στην πράξη τις πολιτικές των μνημονίων και τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό θέλουμε να προτάξουμε και στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και ταυτόχρονα θέλουμε να συνεχίσουμε τη σύνδεση και το άπλωμα της μάχης μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο του Συντονιστικού των Νοσοκομείων”. 

Και στο Αγλαϊα Κυριακού

Σε εκλογές για νέο ΔΣ του σωματείου αλλά και για αντιπρόσωπους στην ΠΟΕΔΗΝ προχωράνε και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού στις 31 Γενάρη. Η Εργατική Αλληλεγγύη στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή.