Όλοι μαζί ενάντια στις περικοπές

Η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας από τους συμβασιούχους που παλεύουν ενάντια στην απόλυσή τους και για την μονιμοποίηση τους είναι ένας αγώνας όλων των εργαζόμενων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Είναι ένα βήμα για να κλιμακωθεί η μάχη ενάντια στις τριάντα τέσσερις χιλιάδες απολύσεις στους Δήμους, που επιβάλλει ο Καλλικράτης και Δήμαρχοι, όπως ο Γ.Καμίνης, στηρίζουν χωρίς ενδοιασμούς, έστω και αν φέρνουν τρομακτική κατάρρευση στις υπηρεσίες των δήμων . Είναι μια πολιτική, που κάνει θρύψαλα κοινωνικές υπηρεσίες για να τις παραδώσει στους ιδιώτες, ώστε να θησαυρίζουν ληστεύοντας τη κρατική και δημοτική επιχορήγηση.

Είναι μια πολιτική που χαρατσώνει με υπέρογκα δημοτικά τέλη τους δημότες, ενώ την ίδια ώρα κλείνει ιατρεία, παιδικούς σταθμούς, την Βοήθεια στο σπίτι. Ταυτόχρονα, απαξιώνονται, υποβαθμίζονται ή κλείνουν υπηρεσίες για άστεγους, εξαρτημένους, μετανάστες και φτωχούς, τόσο αναγκαίες, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Την ίδια ώρα η ζωή στις πόλεις γίνεται αφόρητη. Η δημόσια παιδεία οδηγείται στην υποβάθμιση με πρώτη πράξη τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Κλείνουν υπηρεσίες Υγείας του ΙΚΑ, συρρικνώνoνται Κέντρα Υγείας και Υπηρεσίες Πρόνοιας, ενώ συγχωνεύονται Νοσοκομειακές μονάδες του ΕΣΥ. Η δημόσια συγκοινωνία γίνεται πανάκριβη, δρομολόγια των λεωφορείων αραιώνουν και γραμμές σε συνοικίες κόβονται.

Κι όμως, αυτά τα μέτρα μπορούν να ανατραπούν και να διεκδικήσουμε πολιτικές που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Τα λεφτά μπορούν να βρεθούν με τη παύση πληρωμής του ληστρικού χρέους προς τους Τραπεζίτες, που μας κοστίζει ένα δισεκατομμύριο ευρώ την βδομάδα. Είμαστε αγανακτισμένοι με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Λιβύη και να συνεχίζει να χύνεται αίμα για το πετρέλαιο. Εκστρατεία, που κοστίζει στον προϋπολογισμό πάνω από επτά εκατ. ευρώ το μήνα. Είναι εξοργιστικό να δίνονται εκατό εκατομμύρια για την FRONTEX για να πνίγει στα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα λεφτά μπορούν να διεκδικηθούν από αυτά που δεν έχει καταβάλει η κυβέρνηση και τα χρωστάει χρόνια τώρα στους Δήμους, από τη φορολόγηση του κεφάλαιου. Δεν ψηφίζουμε προϋπολογισμούς-σφαγείο και διεκδικούμε εδώ και τώρα χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες για μια ανθρώπινη ζωή στις πόλεις.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις δημοτικές κινήσεις να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων και την κατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας. Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων του Δήμου Αθήνας και θα βρεθούμε στο πλευρό τους μέχρι τη νίκη.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου

Αμαρουσίου, Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Βύρωνα, Σταύρος Τζιορτζιώτης

Δάφνης-Υμηττού, Γιώργος Μητροβγένης

Ζωγράφου, Ράνια Νενεδάκη

Ν. Σμύρνης, Αλέκος Παπασπυρίδης

Πειραιά, Θανάσης Διαβολάκης

Περιστερίου, Αντωνία Βαφειάδου