Περιβάλλον
Ικαρία: Φάντασμα του παρελθόντος

Οργισμένοι από την πύρινη τραγωδία που δοκίμασε τη χώρα μας και πεισμωμένοι για να δώσουμε τη μάχη για την πολιτική τιμωρία των υπευθύνων, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο ένα γεγονός με ιδιαίτερη πολιτική σημασία. 

Διαβάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, είδα μέσα στα ονόματα και τον Δημήτρη Τάσση (ήταν και το 2004 υποψήφιος). Οι Καριώτες τον θυμόμαστε καλά από το πέρασμά του από τη Νομαρχία Σάμου, αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. Ήταν επί των ημερών του που βγήκε το άθλιο πόρισμα για την πολύνεκρη πυρκαγιά του 1993 στην Ικαρία και απέδιδε την τραγωδία σε «θέλημα Θεού». Ποιοι μπορεί να ήταν οι λόγοι που επιχειρήθηκε η συγκάλυψη των ευθυνών της προηγούμενης πολιτικής κατάστασης και γιατί το πόρισμα έμενε κρυφό (βγήκε στη δημοσιότητα χάρη στις προσπάθειες της οικογένειας Τσαγανού) μόνο αυτός μπορεί να ξέρει. 

Όπως πάει να κουκουλώσει τώρα ο Καραμανλής το σκάνδαλο με τα ομόλογα, έτσι πήγε να κουκουλώσει τότε και το θέμα των ευθυνών για την πολύνεκρη πυρκαγιά του 1993, με την προκλητική γνωμάτευση για "θέλημα Θεού". Να λοιπόν τώρα που και αυτοί που μας κάψανε και αυτοί πήγαν να τα κουκουλώσουν, ξαναβγήκανε στην πολιτική πασαρέλα.  

-ΕΝΑΝΤΙΑ λοιπόν στους δράκουλες και τα φαντάσματα του παρελθόντος  

-Ψηφίζουμε ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α στην Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους  

Νάσος Μπράτσος 
δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, 
Υποψήφιος στο νομό Σάμου με την Ενωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά (ΕΝΑΝΤΙΑ)