ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - Απεργίες ενάντια στις απολύσεις

Η επιτυχία αυτή ήρθε κόντρα στις προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει με κάθε μέσο την απεργία. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στελέχη της επιχείρησης γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και στο στομάχι, εξύβρισαν χυδαία & επανειλημμένα εργαζόμενους από την απεργιακή φρουρά στις εισόδους της επιχείρησης στην Λυκόβρυση και στον Κηφισό, ενώ στο κτίριο της Λυκόβρυσης χρησιμοποίησαν σκάλες  σε τοίχους 2 μέτρων για να μπουν απεργοσπάστες. Στο Χαλάνδρι και στη Λυκόβρυση πήγαν να πατήσουν με τα αυτοκίνητά τους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία, σε μία περίπτωση στο Χαλάνδρι πέρασαν πάνω από το πανό του σωματείου και μερικά εκατοστά δίπλα από τα σώματα των εργαζομένων.

Ο αγώνας στη Vodaphone έρχεται μετά τις απεργίες που προηγήθηκαν τον περασμένο μήνα στην Ιντρακόμ και την Cosmote ενάντια στις απολύσεις. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι κοινή απεργία με περιφρούρηση σε όλες τις τηλεπικοινωνίες ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές τους μισθούς, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, που αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωποι με νέες σκληρές περικοπές στους μισθούς τους.

Cosmote - OTE

Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει να ξεπεραστούν οι τρικλοποδιές και τα ξεπουλήματα των ηγεσιών. Οπως της ΟΜΕ ΟΤΕ, η οποία έκλεισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις δίνοντας πολύτιμο χρόνο στην εργοδοσία να προχωράει τις απολύσεις στην Cosmote, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι προχωράει σε «κοινές δράσεις» (!) με την διοίκηση για το ζήτημα του VDSL, ότι συζητά «τα κίνητρα αποχώρησης προσωπικού» και ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί – δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμη να βρεθεί «στον ίδιο δρόμο με τη διοίκηση»!

«Την Τετάρτη η Διοίκηση και ο Παπακωνσταντίνου έχουν συνάντηση με την DT για να συζητήσουν την πώληση του επιπλέον 10% και  για την παρά πέρα μείωση του λειτουργικού κόστους (απολύσεις «εθελούσιες» κλπ.). Η Deutche Telekom θα βάλει θέμα για την ψήφιση νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τις απολύσεις. Κουβέντα δεν κάνει η ΟΜΕ για το θέμα» δήλωσε στην εργατική αλληλεγγύη η Αναστασία Μπλάνα Μουστάκα, εργαζόμενη στο Μέγαρο του ΟΤΕ. «Ούτε μιλάει καθόλου για τον παραπέρα αγώνα. Όπως πάντα μας ζητάει να είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση. Γιατί; Λες και είναι σε θέση να την χρησιμοποιήσουν την ετοιμότητα αυτή. Έτσι κουβέντα να γίνεται. Πρέπει άμεσα να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα, να μαζέψουμε υπογραφές για να κάνουμε γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς για να αποφασίσουμε εμείς από τα κάτω για τις κινητοποιήσεις μας».