Εργατικό κίνημα
Δήμος Αλίμου: Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας λένε οι εργαζόμενοι του δήμου Αλίμου, οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στα σχέδια του δημάρχου Α.Κονδύλη. 

Οι εργαζόμενοι απείχαν από την υπερεργασία το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φλεβάρη και συνέχισαν με ολοήμερη στάση εργασίας τη Δευτέρα 5/2. Η ΠΟΕ ΟΤΑ προκήρυξε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10πμ στο σύνολο των δήμων του Λεκανοπεδίου. 

Ο δήμαρχος προσπάθησε να κάμψει την αντίσταση των εργαζόμενων αλλά χωρίς επιτυχία. Συγκεκριμένα με έγγραφό του απείλησε με τις “νόμιμες συνέπειες” όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας και στη γενική συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας. Δεν δίστασε να πατήσει πάνω στις τελευταίες αντιαπεργιακές ρυθμίσεις για να χαρακτηρίσει “παράνομη” την απεργία της Δευτέρας (παρότι αυτή είχε την κάλυψη της ΠΟΕ ΟΤΑ). 

Η προσπάθεια εκφοβισμού τελικά έπεσε στο κενό καθώς οι κινητοποιήσεις όχι μόνο είχαν μαζική συμμετοχή, αλλά σε συνάντηση του δημάρχου με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων συμφωνήθηκε η αναβολή λήψης αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης.