Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: ΚΕΕΡΦΑ - Αντιφασιστική συναυλία, 20/2

Στις 20 Φλεβάρη η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης οργανώνει μεγάλη συναυλία με κεντρικό σύνθημα “Αγαπάμε τη μουσική - τσακίζουμε τον φασισμό - Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες”. Η συναυλία γίνεται στον μεγάλο και πολύ γνωστό στη πόλη της Θεσσαλονίκης πολυχώρο WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη).

Στη συναυλία θα ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες μια σειρά συγκροτήματα και καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης. Θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ήχους swing, ελληνικό και ξένο rock & roll, rock, punk rock, Balcan και Folk & Roll. Τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που στηρίζουν την αντιφασιστική συναυλία είναι: Joey, Kazoo, Λάργκο, ΡΕΥΜΑ 102, The Banksters Band, The Speakeasies Swing Band, Ψύλλοι στ' Αχυρα.

Η συναυλία γίνεται με σκοπό να ενισχύσουμε την καμπάνια για την δίκη - καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τη στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων και την οργάνωση της Διεθνούς μέρας δράσης στις 17 Μάρτη με συλλαλητήριο που θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στις 12μεσ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Ήδη έχουν τυπωθεί μαζικά αφίσες και τρικάκια για την προώθηση της συναυλίας στην πόλη. Και η ανταπόκριση που έχει είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τηλεφωνούν στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων.

Τις επόμενες μέρες οργανώνονται αφισοκολλήσεις, εξορμήσεις και πικετοφορίες σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και στα πανεπιστήμια με σκοπό να καλέσουμε στην συναυλία όλον το κόσμο που σιχαίνεται τους φασίστες. Η συναυλία και η Διεθνής μέρα δράσης στις 17 Μάρτη έρχεται σαν μια δυνατή απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στα τάγματα εφόδου των φασιστών που βρήκαν ευκαιρία, αξιοποιώντας τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, να βγουν από τις τρύπες τους και να ξανασηκώσουν κεφάλι στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος στη συναυλία είναι 5 ευρώ.