Εκπαίδευση και Νεολαία
ΦΕΠΑ: Έξω οι φασίστες

Πριν μερικές μέρες ένας φασίστας χτύπησε μια κοπέλα από την ΚΝΕ. Αυτή την επίθεση την έχει κάνει άλλες 3 φορές και πρόκειται για κάτι πιο βαθύ, μια στοχοποίηση της αριστεράς. Βγήκαν αμέσως ανακοινώσεις καταγγελίας του περιστατικού από όλη την αριστερά, δείχνοντας πως απέναντι στους φασίστες χρειάζεται και μπορούμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. 

Πήραμε την πρωτοβουλία με την ΚΕΕΡΦΑ να καλέσουμε σύσκεψη για να συζητήσουμε το περιστατικό και να οργανώσουμε απάντηση ενόψει και της 17 Μάρτη. Κάναμε εξορμήσεις πόρτα πόρτα και πολλοί φοιτητές έδειξαν ενδιαφέρον.

Στη σύσκεψη η κουβέντα απλώθηκε πέρα από την επίθεση. Για παράδειγμα άνοιξε μεγάλη συζήτηση για το Μακεδονικό, για το πώς προχωράει η δίκη των νεοναζί και το ρόλο που έχει να παίξει το αντιφασιστικό κίνημα για να καταδικαστούν. Για το πώς δεν θα τολμάνε οι φασίστες να πατάνε το πόδι τους ούτε στις εστίες ούτε πουθενά. 

Αποφασίσαμε να κάνουμε μια συζήτηση την Παρασκευή 7/3, στις 7μμ στο σαλόνι της Α' ΦΕΠΑ με στόχο να κατεβεί ενα μεγάλο μπλοκ στη διεθνή διαδήλωση της 17 Μάρτη. 

Αντέμ Χουσεΐνκο
εστίες ΦΕΠΑ