Η Αριστερά
Συζήτηση στην ΕΡΤ: «Το Μακεδονικό και η Αριστερά»

Την Τετάρτη 14 Φλεβάρη πραγματοποιήσαμε συζήτηση με θέμα «Το Μακεδονικό και η Αριστερά» στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ, στο πλαίσιο των συζητήσεων που οργανώνουμε σχεδόν κάθε δεύτερη Τετάρτη για τους συναδέλφους στην ΕΡΤ. 

Εισηγητής ήταν ο ιστορικός Λέανδρος Μπόλαρης και συμμετείχαν συνάδελφοι από διάφορους κλάδους. Έγινε μια πολύ ζωντανή συζήτηση, στην οποία έγιναν ερωτήσεις όχι μονάχα για την ιστορική διάσταση του Μακεδονικού αλλά και για το σήμερα και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών που ξανά φουντώνουν τους εθνικισμούς στην περιοχή μας. Αρκετές ήταν και οι τοποθετήσεις από τους συναδέλφους. Συναδέλφισσα μεταφράστρια, με καταγωγή από την Σερβία μετέφερε τις δικές της εμπειρίες από την πολυεθνική πρώην Γιουγκασλαβία που διαμελίστηκε την δεκαετία του '90. Αντίστοιχα, συνάδελφος με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη μετέφερε τις δικές του εμπειρίες για το Μακεδονικό, τα συλλαλητήρια και τα πολυεθνικά Βαλκάνια.

Η επιτυχία της συζήτησης δεν φάνηκε μόνο από το ότι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν σε αυτή έφυγαν ικανοποιημένοι, αλλά και από εκείνους τους συναδέλφους που σχολίασαν ότι στεναχωρήθηκαν που δεν ήρθαν. Υπήρξαν, επίσης, συνάδελφοι που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να βγάλουν σε εκπομπές τους τον εισηγητή αλλά και την πανεπιστημιακό Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, που ήταν επίσης καλεσμένη στην εκδήλωση.