Η Αριστερά
4η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ξεκίνησε ο πρώτος γύρος συνελεύσεων

Βαδίζοντας προς την 4η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ήδη ξεκινήσει ένας πρώτος γύρος συνελεύσεων των τοπικών και κλαδικών της επιτροπών, που χαρακτηρίζονται από «αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, συντροφική συζήτηση  και μια αξιοσημείωτη τάση ενίσχυσης των γραμμών της με εγγραφές νέων μελών», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει και το Πανελλαδικό Συντονικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν 15 ακόμα συνελεύσεις που συσπείρωσαν πάνω από 650 αγωνίστριες και αγωνιστές στις περισσότερες από τις τοπικές επιτροπές του Λεκανοπέδιου. «Στο συνέλευση στο Περιστέρι συμμετείχαν περίπου 60 άτομα, 13 από αυτά νέα μέλη που γράφτηκαν επιτόπου. Έγιναν 15 παρεμβάσεις από συντρόφους και συντρόφισσες που ανάμεσα σε άλλα τόνιζαν τη αποδοχή που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν βγαίνει προς τά έξω, την ανάγκη κοινής δράσης και συνεργασιών και στο αντιρατσιστικό/αντιφασιστικό κίνημα αλλά και στους εργατικούς αγώνες», μεταφέρει η Λίλιαν Μ. 

Στη συνέλευση της τοπικής στα Πετράλωνα συμμετείχαν 50 άτομα. Έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση πάνω στις Θέσεις της ΚΣΕ, για την κρίση και την αστάθεια κόντρα στα παραμύθια της «εξόδου από τα μημόνια» του Τσίπρα, τη δυναμική της αντίστασης και της αριστερής αναζήτησης με πολλά παραδείγματα. Από την απεργία στις 8 Μάρτη στο Ισπανικό κράτος, μέχρι την προσπάθεια σύνδεσης των αγώνων σε δύσκολους ιδιωτικούς χώρους με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, τον ρόλο που μπορεί να παίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν «πολλαπλασιαστής των δυνατοτήτων» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας σ. καλλιτέχνης που άνοιξε τη συζήτηση. 

«Στη Νίκαια συμμετείχε σαν παρατηρήτρια μια συντρόφισσα με προέλευση από ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μίλησε για το ότι πολύς κόσμος στην Αριστερά βλέπει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν ελπίδα, συζητάει γι αυτήν και σκέφτεται να την στηρίξει, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βγαίνει πιο τολμηρά προς τα έξω με συζητήσεις και δράσεις σε όλους τους χώρους», μας είπε η Κατερίνα Θ. Στις δύο συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο και στα ανατολικά, συμμετείχαν πάνω από 100 σ., με τη συζήτηση να περιστρέφεται στις πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, τις μάχες ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, τις μάχες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πληστειριασμούς.