Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ταυτοποιήθηκε και για την Φαβέλα ο Δεβελέκος

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι «διαψεύσεις» της Χ.Α, για την φασιστική επίθεση στην Φαβέλα και την δολοφονική επίθεση εναντίον της συνηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, δεν είναι τίποτε άλλο από ψέματα, κομμάτι της γνωστής θρασύδειλης τακτικής του φυρερίσκου τους Μιχαλολιάκου. 

Από την σχετική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πειραιά, προκύπτει ότι εντοπίστηκε το δακτυλικό αποτύπωμα του Σ. Δεβελέκου, μέλους της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής, πρώην πυρηνάρχη του Πειραιά και παρά τον Μιχαλολιάκο ως σωματοφύλακάς του, σε κράνος των δραστών. Έτσι, δύο από τα μέλη του τάγματος εφόδου, που στις 25.2.2018 άνοιξε με λοστό το κεφάλι της Ελευθερίας Τομπατζόγλου και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα, έχουν πλέον ταυτοποιηθεί. Ο δεύτερος είναι ο Βασίλης-Παναγιώτης (Ακης) Θεοδώρου.

Η αστυνομία του Τόσκα και η δικαστική εξουσία καθυστέρησαν για ακόμη μια φορά, καθώς ευθύνονται γιατί έχουν αφήσει τον Δεβελέκο να κυκλοφορεί ελεύθερος αγνοώντας τις καταγγελίες της Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών που δέχθηκε την επίθεση του τάγματος Δεβελέκου έξω από το Εφετείο την 1η Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου. Όπως δήλωνε τότε: «Μετά μάθαμε ότι έγιναν κάποιες προσαγωγές. Σε αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι ούτε ο Σωτήρης Δεβελέκος, ούτε αυτός που με χτύπησε τον οποίο άνετα θα μπορούσα να αναγνωρίσω. Αφού από αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι αυτός που με χτύπησε, θα πρέπει να ψάξουν να τους βρουν». Η αστυνομία δεν συνέλαβε κανένα. Και ο Δεβελέκος, αξιοποιώντας την ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης, οργάνωσε την επόμενη επίθεση του τάγματος εφόδου στην Φαβέλα.

 «Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει με το πιο δραματικό τρόπο ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμιά ανοχή στη συνέχιση της λειτουργίας «γραφείων»-ορμητηρίων, τα οποία ούτε καν ερεύνησε η ΕΛΑΣ μετά την επίθεση στη Φαβέλα. Αυτή η ασυλία ήταν που οδήγησε στην ασύδοτη δράση με κορύφωση τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ. «Απαιτούμε να κλείσουν εδώ και τώρα τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί, να πάνε φυλακή πριν κλιμακώσουν σε δολοφονίες τις επιθέσεις τους».