Εκπαίδευση και Νεολαία
Πανελλαδικό Συντονιστικό ΕΑΑΚ

Το Σάββατο 31/4 ξεκίνησε το πανελλαδικό συντονιστικό των σχημάτων της ΕΑΑΚ και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο. Έγινε πλούσια πολιτική συζήτηση πάνω στις μάχες που έχουν ξεδιπλωθεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης. Το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, οι καταλήψεις διαρκείας στα ΤΕΙ ενάντια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τις συγχωνεύσεις, το άνοιγμα των αγώνων στις καθηγητικές σχολές με αιχμή την διδακτική επάρκεια, οι δεκάδες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην μέριμνα, βοήθησαν στο να αναδειχθούν οι δυνατότητες της περιόδου. Η συζήτηση αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για να ξεπεράσουν τα ΕΑΑΚ την εσωστρέφεια του προηγούμενου διαστήματος και να μπούμε όλοι μαζί στην οργάνωση των αγώνων.

Στο  συντονιστικό άνοιξαν και όλες οι πολιτικές μάχες στις οποίες συμμετέχει η νεολαία. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, η ανάγκη να συνεχίσουμε σε αυτό το μέτωπο ενωτικά με όλους για την καταδίκη των φασιστών. Για πρώτη φορά άνοιξε και η συζήτηση για τον σεξισμό πιο ουσιαστικά, με πλούσια αντιπαράθεση για το από που προέρχεται ο σεξισμός και πώς τον παλεύουμε. Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση συνεχίζει παγκόσμια και στην Ελλάδα, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλιμακώνονται ειδικά στη γειτονιά μας, η νεολαία μέσα στις σχολές έχει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ενάντια στον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλεία  ανοίγοντας ταυτόχρονα τη συζήτηση για την αντικαπιταλιστική προοπτική. 

Αμέσως μετά το Πάσχα προχωράμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων με κέντρο την κινητοποίηση στις 25 Απρίλη και την απεργία που ήδη έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Βάζουμε στόχο να βρεθούν μαζί στην απεργιακή συγκέντρωση όλα τα κομμάτια που αγωνίζονται από τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς μέχρι τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τους δήμους. Αρκετά σχήματα πρότειναν και σχεδιασμό για την συνέχεια, για μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της πρωτομαγιάς και για τη γενική απεργία στις 16 Μάη. Άνοιξε η συζήτηση και για τη μάχη των φοιτητικών εκλογών με στόχο η ΕΑΑΚ να εκφράσει όλους τους φοιτητές που δίνουν τις μάχες συσπειρώνοντάς τους γύρω από το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα.