Εργατικό κίνημα
Συνταξιούχοι ΕΤΕ: Αγώνας για τις συντάξεις

Παρέμβαση στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα (ΣΥΕΤΕ) έκαναν οι συνταξιούχοι της Εθνικής, το Σάββατο 31/3, στο ξενοδοχείο Caravel, ζητώντας τη στήριξη των εν ενεργεία συναδέλφων τους στην κοινή μάχη για να προστατέψουν τις επικουρικές παροχές τους και την ασφάλισή τους. Νέα κινητοποίηση έχει οργανωθεί για την Τρίτη 3/4 στις 10πμ έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής στην πλατεία Εθν. Αντίστασης στην Αθήνα όπου θα συνεδριάζει η Διαχειριστική Επιτροπή του Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ). 

“Συνάδελφοι, H Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με την σιωπηρή αποδοχή της σημερινής Κυβέρνησης, αποφάσισε να καταργήσει τον Λογαριασμό Επικούρησης. Η τράπεζα απεμπολεί τις υποχρεώσεις της -έναντι των νυν και πρώην εργαζομένων της- στον δημιουργημένο εδώ και 70 χρόνια καταθετικό λογαριασμό μας. Η συνταξιοδότησή σας μπορεί να φαίνεται πως είναι μακριά, στην πραγματικότητα απέχει μια ανάσα. Γι’ αυτό και οι εκλογές στον ΣΥΕΤΕ είναι κρίσιμες, για το ίδιο το μέλλον σας. Όλοι μαζί να απορρίψουμε και να ακυρώσουμε, τα σχέδια θανάτου του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε.”, τονίζεται στην ανακοίνωση που μοίραζαν στους εν ενεργεία συναδέλφους τους στην συνέλευση οι συνταξιούχοι της Εθνικής. 

Η Ιωάννα Παυλοπούλου από τον Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια μας μίλησε: 

“Η τεράστια κινητοποίηση εργαζόμενων και συνταξιούχων κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στην τράπεζα την Πέμπτη 22 Μάρτη έχει δώσει αυτοπεποίθηση στους συναδέλφους. Ήταν μια κινητοποίηση που ταρακούνησε και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τόσο των εν ενεργεία (ΣΥΕΤΕ) όσο και των συνταξιούχων (ΣΣΕΤΕ) αλλά πάνω απ'όλα έδειξε τον δρόμο του αγώνα σε πολλούς από τους συναδέλφους.

Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες μέρες έχουμε συνεχείς κινητοποιήσεις συναδέλφων με κάθε ευκαιρία. Τις τελευταίες μέρες είδαμε συναδέλφους να κάνουν κινητοποίηση στο Παλαιό Φάληρο ενάντια στην χορηγία της Εθνικής Τράπεζας στα προγράμματα ποδηλατοδρόμησης του Δήμου, ενώ το Σάββατο 31/3 συνάδελφοι διαδήλωσαν στο Λαύριο κατά την παρουσία εκεί του Τσίπρα.

Η προσέλευση στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ ήταν μικρό δείγμα της απογοήτευσης των εν ενεργεία συναδέλφων απέναντι στην συμβιβασμένη ηγεσία του ΣΥΕΤΕ. Η κινητοποίηση μας όμως στη συνέλευση του ΣΥΕΤΕ είχε πολύ μεγάλη σημασία αφού εκεί βρίσκονται οι φυσικοί μας σύμμαχοι σε αυτή τη μάχη.

Όλο το επόμενο διάστημα με εξορμήσεις στα καταστήματα μπορούμε να βρούμε όλους εκείνους τους συναδέλφους που απογοητευμένοι από τις μέχρι τώρα διαδικασίες και λειτουργία του Συνδικαλιστικού τους οργάνου, δεν προσήλθαν στο κάλεσμα του Σαββάτου.

Χρειάζεται να κερδίσουμε τους νέους συναδέλφους σε αυτή τη μάχη. Και χρειάζεται να οργανώσουμε και την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων (ΣΣΕΤΕ) που έρχεται στις 24 Απρίλη και πρόκειται να είναι εκρηκτική και με μεγάλη σημασία”, ανέφερε η Ι. Παυλοπούλου.