Εργατικό κίνημα
Κάτω τα χέρια απ’ τη ΔΕΗ

Συναγερμό χρειάζεται να σημάνει η επιτάχυνση της διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση κομματιών της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση διαδίδει ότι θα κατεβάσει το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των Λιγνιτικών Μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, αμέσως μετά το Πάσχα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κίνηση αιφνιδιασμού με κατάθεση του νομοσχεδίου με τη μορφή του κατεπείγοντος, μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα. Όποιο από τα δύο σενάρια κι αν επιλεγεί, το δεδομένο είναι ότι η μάχη για την υπεράσπιση της ΔΕΗ έχει ανοίξει.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κατάθεση του νομοσχεδίου, ενώ και μια σειρά ακόμα συνδικάτα προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα. 

Την Πέμπτη 29 Μάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με πρωτοβουλία αριστερών συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και συμμετείχαν αγωνιστές κι αγωνίστριες από μια σειρά σωματεία, ομοσπονδίες εργατικούς χώρους και φορείς όπως την ΑΔΕΔΥ, την ΕΥΔΑΠ, τις συγκοινωνίες, το ΤΕΕ, το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΕΜΔΥΔΑΣ, την Ασπροφώς, τον ΟΤΕ, το ΙΓΜΕ, τη ΔΕΣΦΑ (που επίσης προχωράει η διαδικασία για το ξεπούλημά της), την ΠΟΕ ΟΤΑ, τον Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια κ.α. Η συζήτηση κατέληξε στη συγκρότηση “Ανοικτής Πρωτοβουλιας για την συγκρότηση κοινωνικού μετώπου αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας” που θα αναλάβει δράσεις για την προώθηση συντονισμένων κινητοποιήσεων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια εντείνει την καμπάνια που έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς προγραμματίζοντας δράσεις τις ημέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα την Τρίτη 3/4, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στη ΔΕΣΦΑ, την Τετάρτη 4/4 στη ΔΕΗ του Ρουφ, την Πέμπτη 5/4, στον ΑΔΜΗΕ στη Δυρραχίου και την Τετάρτη 11/4 μεγάλη εξόρμηση ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, στις 3:30μμ στο Σύνταγμα.