Εκπαίδευση και Νεολαία
ΣΓΤΚΣ: Συνέλευση, Τρίτη 24/4

Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας οργανώνουμε τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου για την Τρίτη 24/4. Στόχος μας είναι να δώσουμε συνέχεια στη μάχη για την ανατροπή του Νόμου Γαβρόγλου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε τη σύνδεση των αγώνων του πανεκπαιδευτικού μετώπου με αυτούς των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τους δήμους. Για αυτό, η πρόταση της Γραφίδας, του σχήματος ΕΑΑΚ στο οποίο συμμετέχουμε είναι η συμμετοχή στην απεργία των νοσοκομείων 25/4 με κλειστή κατειλημμένη σχολή, στις 12μες στα Προπύλαια. 

Οι εξελίξεις στις επιθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες κι αυτό έχει ήδη ξεσηκώσει τη νεολαία ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Το ΔΣ της ΣΓΤΚΣ σήμερα αποφάσισε να κλείσει η σχολή για να στηρίξουμε τους αγωνιστές φοιτητές που συνελήφθησαν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της Δευτέρας 16/4. Σαν Γραφίδα κρεμάσαμε πανό με αίτημα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να φύγουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένων των χωρών στην περιφέρεια της Συρίας, να κλείσει η βάση της Σούδας και να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Στις παρεμβάσεις μας συζητάμε το πώς με καταλήψεις και απεργίες μπορούμε να νικήσουμε. 

Τέλος, η ομάδα του ΣΕΚ στο ΤΕΙ Αθήνας οργανώνουμε εκδήλωση για το φεστιβάλ Μαρξισμός 2018, που θα κάνουμε την Πέμπτη 26/4 στις 2μμ στην είσοδο της σχολής. Με εξορμήσεις, πανό και χαρτοπανό στολισμένα με τις αφίσες του Μάη '68 ανοίγουμε τη συζήτηση για τις ιδέες του Μαρξ και των εξεγέρσεων του '68, αυτές που σήμερα μπορούν να κατακτήσουν το τέλος των πολέμων, των μνημονίων, του ρατσισμού και της καταπίεσης. Καλούμε καθηγητές μας αριστερούς, φωτογράφους, γραφίστες και εικαστικούς να συμμετέχουν και να εμπλουτίσουν τη συζήτηση τη μέρα της εκδήλωσης αλλά και στο τετραήμερο.