Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Νέα αποχώρηση ευρωβουλευτή από την Χρυσή Αυγή

Την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή δημοσιοποίησε ο ένας εκ των τριών ευρωβουλευτών της και απόστρατος στρατηγός Α. Συναδινός την περασμένη βδομάδα. 

Στη δήλωση αποχώρησής του ο Συναδινός, διαπίστωσε ότι «εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας». Η απάντηση από την ηγεσία της Χ.Α ήταν ότι είναι προδότης και ότι της χρωστάει λεφτά, με τον Συναδινό να απαντάει ότι του ζητήθηκε παράνομα να χρηματοδοτήσει την εγκληματική συμμορία με λεφτά που παίρνει από την ΕΕ. 

Για τα ίδια, περί μελών που δεν πληρώνουν τις συνδρομές τους στην Χ.Α, είχε καταγγείλει ο Κασιδιάρης τον πρώην βουλευτή της Χ.Α Μίχο, μετά την πρόσφατη αποχώρησή του. Είναι προφανές ότι ο καυγάς μέσα στην Χρυσή Αυγή έχει να κάνει και με τα «λεφτουδάκια», ιδιαίτερα μέσα σε αυτήν την περίοδο, που όπως ομολογούν μυξοκλαίγοντας συνεχώς οι φυρερίσκοι της, έχει διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση. 

Αλλά ο σημαντικότερος λόγος των συνεχών αποχωρήσεων είναι η κρίση πολιτικού προσανατολισμού: Ο Συναδινός, μόλις λίγες μέρες πριν από την αποχώρησή του, είχε προχωρήσει σε κριτική του «αρχηγού» και της κλίκας του, υποστηρίζοντας σε δημόσιες δηλώσεις του ότι «η Χ.Α πρέπει να ανοίξει περισσότερο στον εθνικό πατριωτικό χώρο» και «να κάνει αλλαγές και εσωτερικά». Όχι, ότι ο ίδιος είναι κανένας «μετριοπαθής» - θυμίζουμε ότι έγινε γνωστός για την αποβολή του από το ευρωκοινοβούλιο επειδή χρησιμοποίησε ρατσιστικό λόγο σε «ομιλία» του για το προσφυγικό αναφέροντας ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν». 

Απομόνωση

Είναι η απομόνωση -που έχει επιβάλει στη ναζιστική συμμορία το αντιφασιστικό κίνημα και η συνεχιζόμενη δίκη- ο λόγος για τον οποίον άλλα στελέχη και μέλη της πηδάνε σαν τα ποντίκια από το πλοίο που βυθίζεται αναζητώντας μια «λιγότερο» ανοιχτά ναζιστική Χ.Α στα πρότυπα της Λεπέν και κάποια άλλα το παίζουν «δίπορτο» συνεχίζοντας τη δράση τους και μέσα από ναζιστικές συμμορίες, που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία με τον κυρίως υπόνομο. Ενώ την ίδια στιγμή, η ηγεσία της Χ.Α προσπαθεί με μεγάλη δυσκολία να μείνει όρθια, πατώντας και στις δύο βάρκες, χωρίς να τολμάει καν να αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις που κάνει στην Φαβέλα και αλλού.  

Θυμίζουμε ανάμεσα στις δεκάδες αποχωρήσεις στελεχών από την Χ.Α, εκείνες των πρώην βουλευτών Γαλέου, Μπούκουρα και Αλεξόπουλου, των νυν βουλευτών Μίχου και Κουκούτση, καθώς και του περιφερειακού σύμβουλου Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Κιτσόπουλου, του δημοτικού σύμβουλου Πειραιά Κατσαφάδου και άλλων.