Η Αριστερά
4η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Για μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά

Με την ψήφιση των αποφάσεων και την εκλογή του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου  και της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και με τη συμμετοχή πάνω από 900 αντιπροσώπων εκλεγμένων από τοπικές και κλαδικές επιτροπές της σε όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22 Απριλίου το βράδυ οι εργασίες της 4ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης άνοιξε εκ μέρους της απερχόμενης ΚΣΕ ο Αντώνης Δραγανίγος και ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Γιάννη Σηφακάκη εκ μέρους του ΣΕΚ, του Γιώργου Μαυρομάτη εκ μέρους της ΑΡΙΣ, του Θάνου Ανδρίτσου εκ μέρους της Μετάβασης, του Μάνου Σκούφογλου εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντικαπιταλιστική και επαναστατική και της Αντωνίας Βαφειάδου εκ μέρους του ΕΚΚΕ. Λίγο πριν, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συντρόφων Χρήστου Μπίστη και Τάκη Τσίτσου, αλλά και όλων των συντρόφων/ισσών που χάσαμε από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη μέχρι σήμερα όπως της Κατίνα Σηφακάκη και του Δημήτρη Δενεδιού. 

Το παρών στη Συνδιάσκεψη έδωσαν για να χαιρετήσουν εκπρόσωποι από οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες της Αριστεράς, ο Σταύρος Σκεύος εκ μέρους της ΟΚΔΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης εκ μέρους της ΛΑΕ, ο Σάββας Μιχαήλ εκ μέρους του ΕΕΚ, η Αθηνά Σκαμπά εκ μέρους της κίνησης που εκφράζεται από τον ιστότοπο  Redtopia, εκπρόσωποι της Ένωσης Δικαίων και της Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, αλλά και εκ μέρους της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, ο πρόεδρός της Τζαβέντ Ασλάμ.

Στη διάρκεια ολόκληρης της μέρας του Σαββάτου και του πρωινού της Κυριακής, πάνω από πενήντα σύντροφοι και συντρόφισσες πήραν το λόγο για να παρέμβουν στη συζήτηση μεταφέροντας τις εμπειρίες από τις μάχες που δίνουν στους χώρους τους. «Μέσα στους αγώνες που δώσαμε στα νοσοκομεία, όταν αντιμετωπίσαμε το ζήτημα της υποστήριξης των εργολαβικών εργαζομένων,  είδαμε, πρώτον, ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μετανάστες και δώσαμε πολιτική μάχη μέσα στον χώρο ότι μόνο παλεύοντας όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε νίκες» τόνισε στην τοποθέτησή της η Αργυρή Ερωτοκρίτου, ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο Γεννηματά. «Και δεύτερο, οι περισσότερες ήταν γυναίκες που δουλεύουν μαζικά στα νοσοκομεία που δίνουν μαζί με τους συναδέλφους τους τη μάχη ότι δεν θα απολυθούν, ότι θα πάρουν αυξήσεις, ότι θα αυξηθεί η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία. Γυναίκες τις εργατικής τάξης, που σηκώνουν στην πλάτη τους μαζί με όλα τα άλλα την αναπαραγωγή της εργατικής τάξης –και επιπλέον σήμερα οι καπιταλιστές θέλουν να ξηλώσουν όλες τις κατακτήσεις τους είτε είναι οι παιδικοί σταθμοί είτε τα γηροκομεία είτε οι άδειες μητρότητας. 

Συλλογική δύναμη

Αν δεν παλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά ενάντια στα ιδεολογήματα του ρατσισμού και του σεξισμού, δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτε. Τα ιδεολογήματα αυτά έχουν σαν μόνο σκοπό να διαχωρίσουν την εργατική τάξη, και τίποτε άλλο. Η δύναμη για να μην τους αφήσουμε να μας πισωγυρίσουν είναι η συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης, παλεύοντας πλάι-πλάι γυναίκες και άντρες, μαζί με τις υπόλοιπες διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, να μην αφήσουμε να μας πάρουν πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που προασπίζουν και περιφρουρούν τις γυναίκες».     

Η πολιτική συζήτηση ήταν παρούσα και στους διαδρόμους και στην αυλή του ολυμπιακού γυμναστηρίου, όπου βρίσκονταν και τα τραπεζάκια των οργανώσεων. Το παρών έδωσαν σαν αντιπρόσωποι και πολλά νέα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κουβαλώντας εμπειρίες και εφόδια από τις δικές τους μάχες.

«Από τις τοποθετήσεις που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι και η διάθεση και η οργάνωση υπάρχει για να καταφέρουμε όλοι μαζί, κερδίζοντας τη μάζα των ανθρώπων που δεν της αρέσει η σημερινή πραγματικότητα» δήλωσε ο Σάνφο, φοιτητής στην ΣΓΤΚΣ, με καταγωγή από την Μπουργκίνα Φάσο, που συμμετείχε για πρώτη φορά σαν αντιπρόσωπος από την τοπική επιτροπή Πατήσια-Γαλάτσι-Κυψέλη. «Θέλουμε μαζί με τους άλλους συμφοιτητές μου να μοιραστούμε με όλες και όλους εδώ τις εμπειρίες μας από τις καταλήψεις που κάναμε στη σχολή ενάντια στην συγχώνευση των σχολών και τη διάλυση της Παιδείας».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ γιατί βλέπω τόσο πολύ κόσμο μαζεμένο, κόσμο που ξέρω ότι παλεύει για όλη την εργατική τάξη ανεξάρτητα από καταγωγή» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Αρίφ από το Μπανγκλαντές που βρίσκεται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, αντιπρόσωπος από την ίδια τοπική επιτροπή. «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σταθεί στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, παλεύει για να κλείσουν τα στρατόπεδα για τους πρόσφυγες, να πέσουν οι φράχτες, να σταματήσει ο πόλεμος. Είμαι εργάτης στη μαρίνα Αλίμου, δουλεύω από το 2005 εκεί, με άλλους μαζί, χωρίς να πάρουμε άδεια, με χρωστούμενα και δίνουμε αγώνα για αυτά», συμπλήρωσε.

Μάχη παντού

Το παρών έδωσαν βέβαια και σύντροφοι που δίνουν τη μάχη έξω από την Αθήνα, από τη Θεσσαλονίκη και άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις, δίνοντας την μάχη σε κρίσιμα μέτωπα.   

«Στη Νάουσα, έχουμε μια μικρή ομάδα, αλλά μας ξέρουν όλοι στην πόλη γιατί προσπαθούμε να ενεργοποιηθούμε σε όλα τα μέτωπα» μας είπε ο Φρέντι. «Πρόσφατα ενάντια στις ανεμογεννήτριες που για τα συμφέροντα του Μπόμπολα, απειλούν το περιβάλλον, παλαιότερα ενάντια στις απόπειρες των φασιστών της Χ.Α να εμφανιστούν στην πόλη. Πετύχαμε να συσπειρώσουμε σχεδόν όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και όλους όσους είναι ενάντια στον φασισμό. Αλλιώς δεν μπορείς να σταματήσεις, ούτε τους φασίστες ούτε τα μέτρα της κυβέρνησης, με τον σεχταρισμό του κάθε κόμματος ξεχωριστά, με την λογική εγώ κάνω, εσείς αν θέλετε, ακολουθείστε».    

«Είναι πολλά τα μέτωπα που έχουμε να παλέψουμε. Τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Υπάρχει το εργοστάσιο ζάχαρης που λέμε ότι μπορούν να το πάρουν και να το δουλέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι» μας λέει ο Γιώργος Μποτσίδης, που κατέβηκε αντιπρόσωπος από την Αλεξανδρούπολη. «Ταυτόχρονα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σωματείο με ντελιβεράδες που είναι πολλοί μέσα στην πόλη. Υπάρχει το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων που είναι παρατημένο όσα παχιά λόγια και να λένε. Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και ακούει με ανησυχία τα όσα πολεμοκάπηλα και εθνικιστικά λέγονται. Το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν θερμά και πολεμικά επεισόδια». 

«Τα ζητήματα που μας κράτησαν πίσω σε προηγούμενες συνδιασκέψεις, δηλαδή τα ζητήματα συμπόρευσης με ρεφορμιστικές οργανώσεις κάτω από θολά πλαίσια φαίνεται να μην βρίσκουν απήχηση στον κύριο όγκο της συνδιάσκεψης» είπε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Παρασκευάς Ψάνης από την Μυτιλήνη. «Στη Λέσβο έχουμε ένα μόνιμο μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, γιατί ανά πάσα στιγμή ανοίγουν ζητήματα. Αυτές τις μέρες, ένα μέτωπο είναι οι 35 της Μόριας που τους περνάνε από δίκη και έχουν γίνει συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο νησί, και το άλλο είναι η πλατεία Σαπφούς, όπου 200 πρόσφυγες ζητάνε το αυτονόητο να μπορούν να φύγουν από το νησί, που τους εμποδίζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ. Και από πάνω, υπό την αιγίδα του δημάρχου και ενός αντιδημάρχου, τάχα ‘αγανακτισμένοι’ απειλούν να τους διαλύσουν».  


 

Η 4η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέδειξε μια σειρά από προχωρήματα. Άνοιξε πλατιά και σε βάθος, ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στα καίρια πολιτικά ζητήματα που ανοίγονται στη νέα συγκυρία αλλά και πάνω στην παρέμβαση του αντικαπιταλιστικού μετώπου μέσα σε αυτήν. 

Πώς απαντάμε στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό; Τι στάση κρατάμε απέναντι στις εξορμήσεις της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο; Πώς χτίζουμε την εργατική και αριστερή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Πως συνεχίζουμε τη δράση και τι πρωτοβουλίες χρειάζονται ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον σεξισμό; Πως παρεμβαίνουμε στο εργατικό κίνημα μέσα στη νέα περίοδο αλλά και τι οργανωτικές αλλαγές χρειάζεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ποια μπορεί να είναι σήμερα η εναλλακτική διέξοδος από τα μνημόνια; Όλα αυτά, και άλλα ζητήματα, βρέθηκαν επί δύο μέρες στο επίκεντρο μιας συντροφικής συζήτησης και αντιπαράθεσης.

Η Συνδιάσκεψη ήρθε να επισφραγίσει τη διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική στάση που έχει κρατήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το τελευταίο διάστημα. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπόσχεται «ειρήνη και σταθερότητα» μέσα από συμμαχίες με τον Τραμπ και το Ισραήλ και κλιμακώνει τους ανταγωνισμούς με τους γείτονες σε Αιγαίο και Βαλκάνια, η στάση της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει δύναμη και διέξοδο για το εργατικό κίνημα και την Αριστερά στην Ελλάδα και ευρύτερα. Όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης: 

«Υπεράσπιση της ειρήνης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιριών, ενάντια στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την παγκόσμια ηγεμονία… Έξοδος από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο όλων των βάσεων… Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και την περιοχή. 

Ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, όχι στη νέα κούρσα εξοπλισμών που θα φορτώσει δυσβάσταχτα βάρη και χρέη στο λαό, όχι στον επιθετικό άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου… υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων, των λαών και των μειονοτήτων της ιστορικά πολυεθνικής περιοχής της Μακεδονίας, του δικαιώματος του κάθε λαού – και του λαού της γειτονικής χώρας στον αυτοπροσδιορισμό χωρίς να αποφασίζουν γι’ αυτόν οι “νονοί” των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς». 

Μέσα σε αυτήν την συγκυρία συνέχισης της κρίσης και πολεμικών απειλών, η επόμενη μέρα της 4ης Συνδιάσκεψης βρίσκει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενωμένη, επιμένοντας στην αντικαπιταλιστική της προοπτική, αλλά και συσπειρωμένη πάνω στην ανάγκη το αντικαπιταλιστικό μέτωπο να βγει ακόμα πιο δυναμικά, με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και έμπνευση πάνω σε όλα  εκείνα τα ζητήματα, που ο ρόλος του έχει αναδειχτεί κρίσιμος: 

Στην οργάνωση και το συντονισμό των αγώνων με πρωτοβουλίες από τα κάτω στο εργατικό κίνημα για να ξεπεραστούν η αδράνεια και οι συμβιβασμοί της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, στους αγώνες μέσα στους χώρους της νεολαίας, στη συνέχιση της πλούσιας συνεισφοράς των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αντιφασιστική δράση στους δρόμους και στη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και της ανυποχώρητης πάλης ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες (αρκετοί από τους οποίους παρακολούθησαν σαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην 4η Συνδιάσκεψη).

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε στη διάρκεια της συνδιάσκεψης πάνω στην ανάγκη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πάρει και να υλοποιήσει πρωτοβουλίες ενάντια στον σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση. Μέσα στο κίνημα και την Αριστερά αλλά και στο εσωτερικό της, οργανώνοντας άμεσα τη συλλογική συζήτηση ενάντια σε «οποιαδήποτε λογική υποτίμησης τέτοιων ζητημάτων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στα σχετικά κείμενα που εγκρίθηκαν.

Ένα άλλο προχώρημα που ανέδειξε η 4η Συνδιάσκεψη αφορά την ίδια την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις οργανωτικές της λειτουργίες. Για πρώτη φορά, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ) και της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ) από τους αντιπροσώπους της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε με την απλή αναλογική ανάμεσα σε πολιτικές πλατφόρμες δίνοντας τη δυνατότητα όχι μόνο για περισσότερη δημοκρατία στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και για την καθαρή ανάδειξη των πολιτικών γραμμών και των επιλογών πάνω σε όλα τα επίδικα, βαθαίνοντας τη συζήτηση μέσα στα πλαίσια του συντροφικού διαλόγου. 

Είναι ένα ακόμη δημοκρατικό βήμα, για το μοναδικό μετωπικό σχήμα της Αριστεράς, που έχει κατακτήσει να λειτουργεί με τακτικές συνδιασκέψεις, συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών, συχνές συνεδριάσεις των συντονιστικών του οργάνων.

Δυνατότητες

Η συζήτηση στην 4η Συνδιάσκεψη ανέδειξε τις δυνατότητες που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την αιχμηρή της αντικαπιταλιστική, διεθνιστική και αγωνιστική στάση, πατώντας πάνω στις καλύτερες επαναστατικές παραδόσεις, με ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες και εξωστρέφεια, με δημοκρατικότερη συγκρότηση του μετώπου, να αποτελέσει ένα κρίσιμο πόλο της Αριστεράς που θα καθορίσει τις εξελίξεις κερδίζοντας μαζικά πολλές χιλιάδες αγωνιστών που κοιτάνε προς αυτήν.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν συμβάλλουν απόψεις που αναπαράγουν σεχταριστικές λογικές. Ο ρεφορμισμός και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν αντιμετωπίζονται απλά με καταγγελίες και φραστικές επιθέσεις. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που απογοητεύονται από το ΣΥΡΙΖΑ και παλεύουν ενάντια στις προδοσίες του, θα έρθουν στην αντικαπιταλιστική αριστερά αν ανακαλύψουν μέσα από την εμπειρία τους στην κοινή δράση μαζί μας, ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί στήριγμα για την αναζήτηση γνήσιας αριστερής εναλλακτικής.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του ΣΕΚ μαζί με άλλους εκλεγμένους αντιπροσώπους βοήθησαν τη συζήτηση της Συνδιάσκεψης να γίνει πιο πλούσια καταθέτοντας εμπειρίες από την ενωτική οργάνωση των αγώνων σε πολλά μέτωπα, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια  στις σεξιστικές διακρίσεις, ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την πολεμοκαπηλία.

Οι ευκαιρίες είναι εδώ, να τις αρπάξουμε. Πάμε μπροστά με δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά. 


 

Εκλέγονται στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΑΪΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΓΑΛΑΝΗ ΠΕΝΥ
ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΡΑΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΑΧΤΗ ΑΝΝΑ
ΜΠΙΝΙΩΡΗ ΑΣΠΑ
ΠΕΤΡΟΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΗ ΦΥΛΛΙΑ
ΡΑΓΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΗΦΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΜΠΛΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
 

Εκλέγονται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΑΝΤΡΕΟΥ ΤΙΑΝΑ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΡΓΥΡΗ ΝΙΚΗ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΑΥΘΙΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΒΑΡΕΛΙΔΟΥ ΕΛΣΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΑΣ ΜΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΒΑΣΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΒΑΣΣΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΟΥΡΕΚΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΒΡΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΓΑΡΔΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ ΠΑΝΟΣ
ΔΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 
ΔΕΣΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΛΙΑ
ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΖΩΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΘΩΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ
ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΑΛΟΕΙΔΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ
ΚΑΡΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΥΒΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΥΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΛΕΣΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ ΦΟΙΒΟΣ
ΜΑΚΡΟΓΛΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΡΤΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΑΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΟΥΡΙΤΗ ΛΙΛΙΑΝ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΝΙΚΟΥ ΔΟΝΑΤΟΣ
ΞΗΡΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΤΕΤΣΙΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΕΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΙΤΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΛΑΚΙΩΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΠΡΕΚΑΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΡΟΡΟΥ ΒΕΡΑ
ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΙΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΚΑΡΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΚΟΥΦΟΓΛΟΥ ΜΑΝΟΣ
ΣΚΟΥΦΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΣΜΗΛΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΥΛΑΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ ΟΛΙΒΙΑ
ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΑΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΑΛΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ