Γράμματα και σχόλια
Όχι στις διώξεις: Τάσος Θεοφίλου

Χιλιάδες κόσμος συμμετείχε στην πορεία και τη συναυλία που οργανώθηκε σε συμπαράσταση προς τον Τάσο Θεοφίλου το Σάββατο 5/5. Λιγότερο από ένα χρόνο από τη στιγμή που αθωώθηκε πανηγυρικά (Ιούλιος του 2017) για συμμετοχή σε ληστεία που αποδιδόταν στους Πυρήνες της Φωτιάς, ο Θεοφίλου βρίσκεται ξανά στις δαγκάνες της δικαστικής εξουσίας. 

Ο Τάσος Θεοφίλου δικάζεται ξανά στις 11 Μάη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μετά από την αίτηση ακύρωσης της αθωωτικής απόφασης από τον εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, έναν από τους γνωστούς κυνηγούς κεφαλών της αντιτρομοκρατικής. 

“Η άσκηση αναίρεσης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής για τον Τάσο Θεοφίλου απόφασης του Α' Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών δεν μας εκπλήσσει. Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι έχει σημάνει η απόφαση αυτή για τους μηχανισμούς που τον έστειλαν κατηγορούμενο και ποια μηνύματα τους εκπέμπει. 

Η πολύμηνη δίκη δεν ανέδειξε καμιά απόδειξη ενοχής του Θεοφίλου. Η απόφαση ήταν δίκαιη και το σκεπτικό της υποδειγματικό. Εκείνοι που επιμένουν και βιάζονται να τον βάλουν ξανά στη φυλακή συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους και νομιμοποιούν τις αυθαιρεσίες, την πολιτική σκοπιμότητα και την εκδικητικότητα των μηχανισμών καταστολής. 

Θα βρουν μπροστά τους για άλλη μια φορά το κίνημα συμπαράστασης και τους συνηγόρους υπεράσπισης του. Και τα σενάριά τους θα περιοριστούν αμετάκλητα στη νοσηρή φαντασία τους”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι του Τάσου Θεοφίλου, Άννυ Παπαρούσου και Κώστας Παπαδάκης.