Εκπαίδευση και Νεολαία
Γιάννενα: Όχι στις συγχωνεύσεις

Οι συζητήσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του «νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» βαδίζουν προς το τέλος και το νομοσχέδιο ετοιμάζεται για ψήφιση. 

Το αντιεκπαιδευτικό αυτό νομοσχέδιο έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή την μείωση της χρηματοδότησης, την μείωση προσωπικού, όπως επίσης και την συγχώνευση σχολών χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου τους, έχοντας ως αντίκτυπο στην ποιότητα σπουδών καθώς και στην αυτοδυναμία των πτυχίων μας. Ο Φοιτητικός Σύλλογος της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κινητοποιήθηκε και προέβη σε παρεμβάσεις σε σύγκλητο, πρυτανεία, κέντρο και σε μονοήμερη κατάληψη της πρυτανείας, απαιτώντας την μη υλοποίηση του νομοσχεδίου.

Την Πέμπτη 24/5, ο Φ.Σ συνεδρίασε και πήρε απόφαση για κατάληψη της πρυτανείας και της σχολής Καλών Τεχνών από Τρίτη 29/5 έως και 1/6 ως διαμαρτυρία και καλεί κάθε φοιτητικό σύλλογο και σωματείο στο συντονιστικό που θα λάβει μέρος την Τρίτη 29/5 με σκοπό την συσπείρωση των φοιτητών προκειμένου να οργανωθούν περαιτέρω συλλογικές ενέργειες-δράσεις. Από τη μεριά του ΣΕΚ θα παρέμβουμε οργανωμένα στις διαδικασίες αυτές για να καλέσουμε τους φοιτητές της Καλών Τεχνών να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη, έτσι ώστε οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες να βρεθούμε μαζί στη μάχη για το ξήλωμα των μνημονίων, και την παιδεία των αναγκών μας.

Λουίζα Γκίκα
Ιατρική Ιωαννίνων